15 Ιουλίου, 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ


Με ανακοίνωση του το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών απαντάει στις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως  φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της Κύπρου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την πολλάκις εκφρασθείσα θέση ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της Κύπρου.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή εξετάζεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο για τη δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων, στο οποίο θα κατατίθενται τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, ‘προς όφελος όλων των Κυπρίων’, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

«Το διεθνές δίκαιο αναφέρει τι είδους ενέργειες προνοούνται σε αυτές τις περιπτώσεις και ασφαλώς το να καταφεύγει ένα κράτος στην πολιτική της κανονιοφόρου για επιβολή των θέσεών του δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές», επισημαίνεται.

Σημειώνει τέλος, ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο έμεινε χωρίς αποτέλεσμα η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι η διαρκής επιθυμία της Τουρκίας να παρεμβαίνει στο νησί όποτε η ίδια θεωρεί σκόπιμο, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα δήθεν συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Δημοσίευση σχολίου