01 Ιουλίου, 2017

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Σχολιάζοντας τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον ότι φέρεται να «παρατήρησε πιθανές προετοιμασίες για μια άλλη επίθεση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασσαντ».

Ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Alexey Podberezkin υπογράμμισε, μιλώντας στο Sputnik, ότι η Ουάσινγκτον απλά εφευρίσκει προφάσεις να επεκτείνει τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και να δοκιμάσει τις αντιδράσεις της Ρωσίας.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήθεν «παρατήρησαν πιθανές προετοιμασίες για μια άλλη επίθεση χημικών όπλων».

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, το CNN, επικαλούμενος αξιωματούχους των ΗΠΑ, ανέφερε ότι αμερικανικά πλοία και αεροσκάφη έχουν μετακινηθεί στη θέση τους και είναι έτοιμα να χτυπήσουν τη Συρία εάν το ζητήσει ο πρόεδρος Τραμπ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα,  χαρακτήρισε προκλητικούς τους αμερικανικούς ισχυρισμούς και επεσήμανε ότι απευθύνονται όχι μόνο στη Δαμασκό αλλά και στη Μόσχα. «Είναι ένας προάγγελος μιας νέας παρέμβασης», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θέλουν να εντείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία και να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγαλύτερης κλίμακας εκεί.  Για τον συγκεκριμένο σκοπό, επινοούν διάφορα προσχήματα και δεν ενδιαφέρονται αν αυτά (σ.σ. τα προσχήματα) φαίνονται πραγματικά ή όχι».

Τόνισε στο Sputnik ο Podberezkin. «Δυστυχώς, οι Αμερικανοί εντείνουν σιγά σιγά την κλιμάκωση να διευρύνουν τη στρατιωτική τους εξουσία απέναντι στη Ρωσία», πρόσθεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: