09 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (9/7/2017)

 

Ελλάδα:Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον μικρό οικισμό Άγιοι Θεόδωροι της Παλαιόχωρας Χανίων, όταν 85χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 55χρονο γιο του.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι οκτώ συλληφθέντες για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 22χρονου Αμερικανού σε συμπλοκή στον Λαγανά Ζακύνθου τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου χωρίς τις αισθήσεις του, από πυροσβέστες που έσπευσαν σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Κουρτίου, στην Αθήνα. Στο διαμέρισμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρχε φωτιά, αλλά μόνο πυκνός καπνός.

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Πέμπτη στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την κατάσταση, που διαμορφώνεται στο Κυπριακό μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, θα αξιολογήσει τη Δευτέρα το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου. Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα οφείλεται στην αδιαλλαξία και την εμμονή της τουρκικής πλευράς.

Κόσμος:Υποχωρήσεις στα ευαίσθητα θέματα του εμπορίου και της κλιματικής αλλαγής απέσπασε ο Ντόναλντ Τραμπ από τους υπόλοιπους ηγέτες της G20, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός πρόεδρος να κάνει λόγο για «υπέροχη επιτυχία», παρά την πλήρη απομόνωσή του στην σύνοδο του Αμβούργου.

Διάσκεψη για να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στη Συμφωνία του Παρισιού θα γίνει στο Παρίσι στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στη G20 ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Εκδόθηκε το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών της ομάδας G20 που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο. Τι περιλαμβάνει το ανακοινωθέν...

Μια μικρή νίκη φαίνεται να πετυχαίνει ο Τραμπ στη Σύνοδο G20, καθώς στο τελικό ανακοινωθέν θα καταδικάζεται μεν ο προστατευτισμός, αλλά θα αναγνωρίζεται το δικαιώμα της «εμπορικής άμυνας». Πιο δύσκολα μοιάζουν τα πράγματα στο άλλο μεγάλο ζήτημα: τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Μόσχα-Αμβούργο μέσω Σκανδιναβίας. Αυτή τη διαδρομή πήρε εντολές να κάνει ο πιλότος του αεροσκάφους που μετέφερε τον Πούτιν στην Γερμανία για την G20. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν ήθελε να πετάξει πάνω από χώρες που πλέον είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Οικονομία:Στα πρότυπα του αγροτουρισμού η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να προσελκύσει επισκέπτες σε παράκτιες αλιευτικές περιοχές της. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα διαθέσιμα κονδύλια για αυτούς τους σκοπούς.

Μετά το χθεσινό κλείσιμο της β' αξιολόγησης, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο τους επόμενους μήνες.

«Πρέπει να γίνουν όλα όσα χρειαστούν, ώστε ο 'επίλογος' των μνημονίων να κλείσει με αριστερή υπογραφή» αναφέρει σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Σημειώνει ακόμη ότι παρά τη συμφωνία τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει και ότι οι εταίροι ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου. Το λιανικό εμπόριο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ελπίζει σε αύξηση του κύκλου εργασιών κοντά στο 5%.

Δύσκολες οι συνομιλίες στη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο για το ελεύθερο εμπόριο. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «σχεδόν όλοι» συμφωνούν ότι χρειάζεται ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιμονή του Τραμπ για προστατευτισμό συνεχίζονται και τον έχουν σχεδόν απομονώσει και στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου -εκτός από της πολιτικής του για το κλίμα.

Από την πλευρά του, ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα, η ΕΕ θα απαντήσει «άμεσα και ικανοποιητικά».

Αθλητισμός: Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο πρώτος φιλικός αγώνας του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία, με αντίπαλο την ουκρανική Ολεξάντρια. Οι «πράσινοι» έδειξαν σωστά στοιχεία στην αμυντική λειτουργία τους, αλλά επιθετικά ήταν ακίνδυνοι, έστω και αν ο Ισραηλινός Άλτμαν έδειξε θετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του.

Στον πιο δυνατό φιλικό αγώνα που έδωσε μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του συνέτριψε με 6-0 τη Μαλίν στο «AFFAS Stadium», δείχνοντας ότι πλησιάζει στο επίπεδο ετοιμότητας που τον θέλει ο Μπεσνίκ Χάσι εν όψει των επικείμενων υποχρεώσεών του στα προκριματικά του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι τους, ήταν δημιουργικοί και πέτυχαν έξι γκολ (από τρία σε κάθε ημίχρονο) με έξι διαφορετικούς σκόρερ απέναντι στο βελγικό σύλλογο. Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter η Γοδόϊ Κρουζ ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τον Ροντρίγκο Ρέι τον οποίο παράλληλα «στέλνει» στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το tweet του συλλόγου αναφέρει πως ο Ρέι θα ταξιδέψει στη χώρα μας προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνεχεία να ανακοινωθεί ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της στο Κιέλτσε της Πολωνίας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ουκρανική Καρπάτι Λβιβ. 

Η Ένωση έδειξε καλά στοιχεία με τους παίκτες της να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Ο Τσάτσουα άνοιξε το σκορ για την ουκρανική ομάδα στο 10', ενώ ο Γιακουμάκης ισοφάρισε για την Ένωση στο 18'. Στο 27' ακυρώθηκε γκολ του Τσιγκρίνσκι ως οφσάιντ. Πολλές αλλαγές στο β' ημίχρονο με συμμετοχή και του Λιβάγια. Ο Μάνταλος στο 54' είχε κεφαλιά στο δοκάρι!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι άνθρωποι του Αγιαξ, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου, οι Ολλανδοί έδιναν φιλικό ματς με τη γερμανική Βέρντερ Βρέμης και λίγο πριν το τέλος (στο 81') του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο νεαρός διεθνής, Αμπντελχάκ Νουρί, κατέρρευσε στο χορτάρι. Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους γιατρούς των δύο ομάδων να έχουν πέσει πάνω στον 20άχρονο και να προσπαθούν να τον συνεφέρουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: