08 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (8/7/2017)

 

Ελλάδα: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει την περιοχή του Σκοπού Ζακύνθου, λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι, χωρίς να έχουν κινδυνεύσει κατοικίες. Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Σητεία και Ιεράπετρα.

Εξιτήριο πήρε λίγο πριν από τις 10 το πρωί από το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποβλήθηκε την Παρασκευή σε επέμβαση αφαίρεσης κήλης.Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε, στις 4:30 τα ξημερώματα, με βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου

Αλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή στον Λαγανά.

Μικρό διάλειμμα στους βόρειους ανέμους, το οποίο όμως θα διαρκέσει μόνο μία ή δύο ημέρες, θα φέρει άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι τους 40 βαθμούς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, λέει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Την υπόλοιπη εβδομάδα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε κανονικά επίπεδα μέχρι τους 36 βαθμούς.

Κόσμος:Αισιόδοξος ότι η εμπορική συμφωνία με την Βρετανία μπορεί να γίνει πραγματικότητα «πολύ πολύ γρήγορα» εμφανίστηκε ο Τραμπ, ο οποίος συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Ενώ οι πολιτικοί ηγέτες εισέρχονται στην τελευταία ημέρα των συζητήσεων της G20 στο Αμβούργο, οι αξιωματούχοι προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις υπόλοιπες χώρες στα θέματα του εμπορίου και του κλίματος, ώστε να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη επιλέγουν έναν νέο θαλάσσιο δρόμο: αυτόν της Ισπανίας, όπου οι αφίξεις έχουν υπερδιπλασιαστεί από την αρχή της χρονιάς, κυρίως εξαιτίας της κατάστασης στη Λιβύη.

Η αστυνομία στο Αμβούργο κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από μία ημέρα συγκρούσεων με διαδηλωτές. Οι τελευταίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και φορτηγά, έσπασαν τζάμια τραπεζών, λεηλάτησαν καταστήματα και έριξαν κομμάτια από πλάκες του πεζοδρομίου εναντίον των αστυνομικών.

Οι διασώστες εντόπισαν ένα τρίτο πτώμα στο κτίριο που κατέρρευσε την Παρασκευή στην πόλη Τόρε Ανουντσιάτα κοντά στη Νάπολη και συνεχίζουν τις έρευνες για τους υπόλοιπους πέντε αγνοούμενους, όπως ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική.

Οικονομία:Δύσκολες οι συνομιλίες στη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο για το ελεύθερο εμπόριο. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «σχεδόν όλοι» συμφωνούν ότι χρειάζεται ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιμονή του Τραμπ για προστατευτισμό συνεχίζονται και τον έχουν σχεδόν απομονώσει και στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου -εκτός από της πολιτικής του για το κλίμα. Από την πλευρά του, ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα, η ΕΕ θα απαντήσει «άμεσα και ικανοποιητικά».

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 840 μονάδων, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε μέτρια επίπεδα. Σε εβδομαδιαία βάση, πάντως, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 1,66%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει υψηλά κέρδη σε ποσοστό 30,11%.

Ο ΕSM ενέκρινε το απόγευμα της Παρασκευής τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. H εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ, αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα. Σχολιάζοντας, ο επίτροπος Μοσκοβισί χαρακτήρισε την απόφαση «ισχυρό σήμα ελπίδας» ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάσιελμπλουμ μίλησε για «σημαντικό βήμα, αποτέλεσμα κοινών προσπαθειών».

Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου η απόφαση για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Με την υπουργική απόφαση -που θα δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ- καθορίζονται σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Αύξηση 14,2% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας το Μάιο φέτος, με αποτέλεσμα στο τέλος του α' πενταμήνου το εμπορικό έλλειμμα να είναι αυξημένο κατά 24,7%.

Αθλητισμός:Στο δυναμικό του Ολυμπιακού και επίσημα προστέθηκε ο Μεχντί Καρσελά, με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του. Το έκτο μεταγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών, μετά τους Εμενίκε, Ταχτσίδη, Ρισβάνη, Κούτρη και Σισέ, αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα που βρίσκεται για προετοιμασία στο Βέλγιο.

Μπορεί ο Ρόμπερτ Μακ να ανακοινώθηκε και επίσημα ως δανεικός για ένα χρόνο από τη Ζενίτ, λίγο πριν από την έναρξη του φιλικού προετοιμασίας του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη, αυτό όμως, δεν εμπόδισε τον Σλοβάκο να κάνει το ντεμπούτο του στη φιλική ήττα με 2-0 από τους Βέλγους. 

Ο Στανόγεβιτς δοκίμασε για πρώτη φορά το 3-4-3 με τους παίκτες του να εμφανίζουν κυρίως προβλήματα ανομοιογένειας κάτι που βέβαια είναι απόλυτα λογικό κόντρα σε μία ομάδα μάλιστα που είναι πιο «έτοιμη».

Δικαστήριο στην Ισπανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αντάλλαξε την ποινή φυλάκισης 21 μηνών που είχε επιβληθεί τον περασμένο Ιούλιο στον Λιονέλ Μέσι για φοροδιαφυγή, με πρόστιμο 250.000 ευρώ. 

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα και ο πατέρας του κρίθηκαν πέρυσι ένοχοι από δικαστήριο της Καταλωνίας για απόκρυψη ποσού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προερχόταν από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του 30χρονου μεσοεπιθετικού.

Μετά τον Μπρούνο Βιάνα, ο οποίος μετακομίζει ως δανεικός στην Μπράγκα, και ο έτερος παίκτης του Ολυμπιακού που είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπολογίζεται για φέτος, ο Μανουέλ Ντα Κόστα, επίσης βρήκε την ομάδα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο 31χρονος Μαροκινός στόπερ συμφώνησε με την Κόνιασπορ για να ενταχθεί στο δυναμικό της.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει νέα παπούτσια. Και όπως στην περίπτωση του επιθετικού της Ντόρτμουντ, Πιερ Εμερικ Ομπαμεγιάνγκ, πρόκειται για ένα μοντέλο που ξεχωρίζει για τα κρύσταλλα Swarovski. Η διαφορά είναι ότι τα παπούτσια του CR7 είναι για έκθεση, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ τα έχει χρησιμοποιήσει σε επίσημο αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: