07 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (7/7/2017)

 

Ελλάδα: Νέα δεδομένα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θέτει η απόφαση του ΕΣΡ για επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Με βάση τη διαδικασία, το ΕΣΡ θα πρέπει να αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του την τιμή εκκίνησης για τη δημοπρασία των επτά αδειών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται σε 30-35 εκατ.ευρώ με βάση την εμπειρία του ακυρωθέντος διαγωνισμού.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο δείπνο εργασίας μετά τη Διάσκεψη για το Κυπριακό, που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, αλλά αποδείχτηκε άκαρπο. Πληροφορίες του Φιλελεύθερου αναφέρουν ότι δεν υπήρξε μετακίνηση της τουρκικής πλευράς, καθώς εμμένει σε εγγυήσεις και στρατεύματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Κρυονέρι Αττικής και στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, στην Αρτέμιδα Αττικής. Ποιές περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» για πυρκαγιές σήμερα, Παρασκευή.

Την Παρασκευή και τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ αντίστοιχα, των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Χίου, που αναβλήθηκαν λόγω σεισμών και ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου.

Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με δήλωσή του, μετά τις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό, εξερχόμενος από τον συνεδριακό χώρο για να μεταβεί στο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Κόσμος: Πτήση της αεροπορικής εταιρίας Delta με προορισμό το Πεκίνο επέστρεψε στο Σιάτλ, μετά την επίθεση ενός επιβάτη της πρώτης θέσης κατά αεροσυνοδού.

Στο Αμβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 συναντώνται ο Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν. Το CNN σημειώνει ότι η συνάντηση αυτή -η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών- είναι η συνάντηση που «θα μπορούσε να διαμορφώσει τον κόσμο».

Μνήμες από την αεροπορική τραγωδία του 2013 στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ξύπνησαν στις ΗΠΑ, με την εμφάνιση ενός νέου βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση 214 από την Σεούλ στο Σαν Φρανσίσκο και συνετρίβη κατά την προσγείωση.

Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου στο θέμα του Κατάρ αναλαμβάνει η αμερικανική διπλωματία. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρεξ Τίλερσον θα επισκεφθεί το Κουβέιτ, τη χώρα που μεσολαβεί στη διένεξη της Ντόχα με το Ριάντ και άλλες αραβικές χώρες.

«Καλωσήρθατε στην κόλαση»: Μέσα στην υπερβολή του, το σύνθημα των διαδηλώσεων εναντίον της G20 στο Αμβούργο δίνει, συμπτωματικά, μία διάσταση των ίδιων των εργασιών της Συνόδου, η οποία αναμένεται να κυλήσει μέσα σε πεδίο έντονων αποκλίσεων στα θέματα που έχουν έρθει στην κορυφή της ατζέντας της -και κυρίως το διεθνές εμπόριο και το περιβάλλον.

Οικονομία:Ένταξη σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία και εξαγορά του ΟΑΣΘ από το Δημόσιο, βάσει της αποτίμησης που θα ανατεθεί σε ελεγκτική εταιρεία με διεθνή διαγωνισμό, προβλέπει το σχέδιο νόμου για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Την έγκριση της συνολικής τρίτης δόσης του ελληνικού προγράμματος ύψους 8,5 δισ. ευρώ θα προτείνει ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδριάζουν την Παρασκευή με το «καπέλο» των μελών του ΔΣ του ESM.

Στο νομοσχέδιο για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αναφέρεται ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, ασκώντας κριτική στις κινήσεις Σπίρτζη: «'Έχουν ενημερώσει για το σχέδιό τους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ή θα κάνουν για άλλη μια φορά -όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει- στροφή 180 μοιρών;»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή συνταξιούχων και ασφαλισμένων στα επιδοτούμενα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών της Αγροτικής Εστίας. Δέσμη 6+1 προγραμμάτων, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες, θέτει σε εφαρμογή ο ΟΓΑ.

Συνταγματικός κρίθηκε ο νόμος ο 4046/2012 (μνημονίου ΙΙ) και η 6/2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που καθιέρωσαν τον περιορισμό των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων, από τη μεγάλη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ. 11/2017 απόφασή της.

Αθλητισμός:Στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις που θα του επιτρέψουν να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, θα βρεθεί απόψε ο Μεχντί Καρσελά. Ο 28χρονος Μαροκινός, ο οποίος διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, έρχεται για να υπογράψει στους Πειραιώτες συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών.

Στο Τέχελεν της Ολλανδίας βρίσκεται από σήμερα, Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατά την αναχώρηση των «πρασίνων» μίλησε για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι νέα πρόσωπα στην αποστολή ήταν ο Κολοβέτσιος και ο Αλτμαν.

Στην 38η θέση της παγκόσμιας κατάταξης που διατηρεί η FIFA, βρίσκεται η Ελλάδα για τον τρέχοντα μήνα, με άνοδο δύο θέσεων από την προηγούμενη κατάταξη και 716 βαθμούς.

Ο Ρομπέρτο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάλαγα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Εσπανιόλ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό, υπέγραψε, διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα, στην οποία προπονητής είναι ο Μίτσελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: