03 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (3/7/2017)

 

Ελλάδα:Στο «δια ταύτα» μπαίνουν από σήμερα, Δευτέρα, οι συνομιλίες των εμπλεκομένων μερών στην πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό. Η παρουσία και η συμβολή του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, την περασμένη Παρασκευή, έδωσε την αναγκαία ώθηση.

Έτσι σήμερα, πρώτη ημέρα της δεύτερης και σημαντικότερης εβδομάδας της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν γραπτώς τις θέσεις τους. Καμένα σπίτια σε Κάτω Κότρωνα, Παρασυρό, Σκουτάρι και Δροσοπηγή έχει αφήσει πίσω της η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανατολική Μάνη.

«Μάχη» με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο έδιναν όλα τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως στις περιοχές του Πύριχου και του Παρασυρού. Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές επιρρίπτουν ευθύνες για τη φωτιά στην Πυροσβεστική, κατηγορώντας την ότι δεν υπήρξε σωστός συντονισμός.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά στο Μενίδι. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή στον απόηχο του θανάτου του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.

Με νέο σύμβολο και με την απόφαση για εκλογή ηγεσίας από τη βάση τον προσεχή Οκτώβριο βρίσκει την Δημοκρατική Συμπαράταξη η επομένη του συνεδρίου στο οποίο αποφασίστηκε ο νέος πολιτικός φορέας να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου. Αστυνομικοί απομάκρυναν τους 34 κρατούμενους που στην πλειοψηφία τους ήταν μετανάστες.

Κόσμος:Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στο Μίνχμπεργκ στη νότια Γερμανία και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα. Υπάρχουν φόβοι για 17 νεκρούς.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων την ώρα που εγκατέλειπαν τέμενος στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας. Πάντως, οι Αρχές δεν αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως τρομοκρατική και εκτιμούν ότι πρόκειται για προσωπικές διαφορές μεταξύ ομάδων νεαρών.

Σε νοσοκομείο της πόλης Βιγιαβισένσιο εισήχθη ο ηγέτης των FARC της Κολομβίας, Ροντρίγκο Λοντόνιο, καθώς υπέστη εγκεφαλικό. Αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τρίτη, καθώς οι γιατροί δεν εκφράζουν ανησυχία για την υγεία του.

Το τελεσίγραφο με τα 13 σημεία που καλείται να αποδεχθεί το Κατάρ για να αρθεί ο εμπορικός αποκλεισμός πήρε παράταση 48 ωρών. Αυτό ανακοίνωσε το Ριάντ, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα του Κουβέιτ, το οποίο μεσολαβεί στην κρίση.

Καμικάζι ανατινάχθηκε την Κυριακή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη δυτική επαρχία Αλ-Άνμπαρ του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας και γιατρό.

Οικονομία:Μικρή βελτίωση οικονομικού κλίματος σημειώθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Συγκεκριμένα, μετά την πτώση που καταγράφηκε τον Μάιο, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούνιο ανακάμπτει, καθώς ενισχύεται στις 94 (από 93,2) μονάδες, σε υψηλότερο επίπεδο από το αντίστοιχο περσινό (90,2 μονάδες).

Μεγάλη ήταν τελικά η προσέλευση για την κάλυψη των θέσεων συντονιστών του νόμου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, αφού ο αριθμός των αιτήσεων ήταν τρεις φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων.

Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στον κλάδο του λιανεμπορίου για την εγκατάσταση στις επιχειρήσεις τους τερματικών μηχανών ηλεκτρονικών πληρωμών, των γνωστών POS. 

Στις 27 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών σε 85 κλάδους επαγγελματιών, τα καταστήματα των οποίων θα πρέπει να εφοδιαστούν με τερματικά μηχανήματα.

«Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Die Welt.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δίνεται τελικά η δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φαρμακεία και αυτές να μετρούν για το αφορολόγητο.

Αθλητισμός:Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται...Μπορεί ο «Τσόρι» Ντομίνγκες να ξαναφόρεσε τη φανέλα της αγαπημένης του Ρίβερ Πλέιτ μόνο για ένα φιλικό, αλλά ήταν σαν να μην είχε περάσει μια μέρα...

Ο κόσμος της ομάδας που λάτρεψε, του επιφύλαξε θερμή υποδοχή και ένα μεγάλο πανό προς τιμήν του. Όλα αυτά στο ματς που έγινε στο «Μονουμεντάλ», προς τιμήν του Φερνάντο Καβενάγκι, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Ρίβερ.

Η Πορτογαλία κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στη Ρωσία, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε στην παράταση 2-1 το Μεξικό, στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Μόσχα.

Η πρωταθλήτρια CONCACAF προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Νέτο στο 54΄, ωστόσο οι Ίβηρες έστειλαν τον αγώνα στην παράταση με το γκολ του Πέπε στις καθυστερήσεις (90+1΄) κι εκεί πήραν τη νίκη με το πέναλτι του Αντριέν Σίλβα στο 104΄.

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Ούρος Τσόσιτς. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της Ένωσης έφτασαν σε συμφωνία με την Έμπολι για την αγορά του παίκτη, καθώς και με τον ίδιο τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό για τετραετή συνεργασία.

Πλέον επιθυμία στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» είναι ο 24χρονος άσος να έρθει σύντομα στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει έως το 2021 και να μεταβεί στο Κίελτσε, όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία της ομάδας.

Συγκλονιστικός ο 33χρονος Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ, Ούγκο Μιγκέλ Περέιρα δε Αλμέιδα, «ξετύλιξε» όλη την διαδρομή της καριέρας του, ξεκινώντας από τα 14 κιόλας χρόνια του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Tribuna Expresso.

Με 33 παίκτες στην αποστολή του αναχώρησε για το Χορστ της Ολλανδίας o ΠΑΟΚ, όπου για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα κάνει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: