31 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (31/7/2017)


Ελλάδα:Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας ένα αγοράκι δύο ετών, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι. Το περιστατικό συνέβη στο Αγρίνιο.

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, η υπουργός 'Αμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι. Η επίσκεψη, που ακολουθεί αυτήν της ομολόγου της Γαλλίας, θεωρείται σημαντικής συμβολικής και ουσιαστικής αξίας, δεδομένων των εργασιών που διεξάγει η Κοινοπραξία TOTAL -ENI στην κυπριακή ΑOZ.

Σε ύφεση βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα στο Πικέρμι Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δύο φωτιές είναι οριοθετημένες και καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Κόμιτο Καρύστου, στην Εύβοια.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το σχέδιο Β που κάνει ο Γ.Βαρουφάκης στο βιβλίο του προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη. 

Ο τελευταίος απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου στον πρώην υπουργό για να ακολουθήσει αντιπαράθεση. Λεωφορεία για τους επιβάτες από Άνω Λιόσια-Νερατζιώτισσα για τη διευκόλυνση της μετεπιβίβασης τους, δρομολογούνται από σήμερα, Δευτέρα. 

Κόσμος:Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρητικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε κεντρικό σημείο της αφγανικής πρωτεύουσας. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην πρεσβεία του Ιράκ.

Ο πληθυσμός της Αιγύπτου έχει ξεπεράσει πλέον τα 100 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας μιλά για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, ενώ η αρμόδια υπουργός σπεύδει να προειδοποιήσει: αυξημένος πληθυσμός απαιτεί και αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης.

Aνεβαίνουν πάλι οι τόνοι στην υπόθεση της Β.Κορέας με φόντο τις νέες πυραυλικές δοκιμές του καθεστώτος. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επικοινώνησε με τον Τραμπ και δήλωσε στη συνέχεια ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψουν τους συμμάχους τους.

Μόλις το 41,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, όπως ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή στη Βενεζουέλα. Η Αντιπολίτευση, η οποία δεν αναγνώρισε τη διαδικασία δηλώνει ότι συνεχίζει τις διαδηλώσεις. Βία και νεκροί σφράγισαν την εκλογική διαδικασία.

Η αμφιλεγόμενη κάλπη στη Βενεζουέλα για την ανάδειξη Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης -στην οποία ποντάρει ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο για να αλλάξει το Σύνταγμα- άνοιξε με νεκρούς, αποτυπώντας το συγκρουσιακό κλίμα:

Ένας υποψήφιος και, ξεχωριστά, ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν από πυρά, ενώ άλλες ανεπιβεβαίωτες αναφορές μιλούν για άλλους δύο νεκρούς. Στη συνέχεια, έκρηξη σε διαδήλωση στο Καράκας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών.

Οικονομία:Χρεωστικά ραβασάκια σε επιπλέον 230.000 φορολογούμενους έφερε η μείωση του αφορολόγητου. Η ακτινογραφία των φετινών εκκαθαριστικών αναδεικνύει τους μεγάλους χαμένους της δραστικής πρώτης μείωσης του αφορολόγητου από τα 9.544 ευρώ του 2015 σε έως και 8.636 για τα περσινά εισοδήματα.

Aντιμέτωποι με τον γνωστό φορολογικό «γολγοθά» βρίσκονται από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018 εκατομμύρια πολίτες, αφού κάθε μήνα θα υπάρχει και μία υποχρέωση.

Μηνύματα σε συναδέλφους υπουργούς του εντός της κυβέρνησης στέλνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιώντας ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές στερούν από τη χώρα αξιοπιστία και συμμάχους.

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, λόγω βελτίωσης της οικονομικής ανθεκτικότητας, της σταθερής δημοσιονομικής υπεραπόδοσης και τις ευνοϊκές προοπτικές.

Αλλάζουν χέρια και τύχη 75 εταιρείες που χρωστούν 10 δισ. ευρώ. Εμβληματικές επιχειρήσεις έχουν κατά τη διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια, τα οποία ουσιαστικά έχουν «σκάσει».

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός:Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο «clasico» που διεξήχθη εκτός ισπανικών συνόρων μετά από 35 χρόνια.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, δημιουργεί ήδη το «στίγμα» του στους Καταλανούς, που κατέκτησαν αήττητοι τον άτυπο τίτλο του International Champions Cup, διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Μπροστά σε ένα ακόμη πρόβλημα βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς μετά τη θλάση του Ροντρίγκο Γκάλο, το Σάββατο προέκυψε ένας ακόμη τραυματισμός, αυτός του Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος εγκατέλειψε την προπόνηση με φόβους για κάταγμα!

Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης αρχικά έκανε λόγο για κάκωση άκρου ποδός από χτύπημα που δέχθηκε στη διάρκεια του προγράμματος. Ωστόσο ο Σέρβος στοτερ χρειάστηκε να αποχωρήσει προκειμένου να κάνει και ακτινολογική εξέταση για να ξεκαθαρίσει αν έχει υποστεί απλή κάκωση ή κάταγμα.

Τη στιγμή που οι φήμες περί επικείμενης μεταγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν «φουντώνουν» καθημερινά, ο Νεϊμάρ ήρθε να ρίξει περισσότερο... λάδι στη φωτιά. 

Ο Βραζιλιάνος σταρ είχε ένα αρκετά σοβαρό επεισόδιο με τον συμπαίκτη του Νέλσον Σεμέδο, κατά τη διάρκεια προπόνησης της Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ, ένα επεισόδιο το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και βγήκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της "Daily Mail".

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ αφού από το πρωί οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά ξεκινώντας τις χωματουργικές εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας, την «Αγιά Σοφιά».

Αρκετοί οπαδοί της Ένωσης βρέθηκαν στον χώρο που βρισκόταν το παλιό γήπεδο της Ένωσης και με συγκίνηση έβλεπαν τις μπουλντόζες να ξεκινούν τις εργασίες για την... επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: