29 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (29/7/2017)

 

Ελλάδα:Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε κάβα στη Σαλαμίνα. Δύο άγνωστοι εισήλθαν στο κατάστημα, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη χρήματα και όταν εκείνος αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Μοτοσυκλετιστής δέχθηκε αδέσποτα σκάγια από κυνηγετικό όπλο, στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ κινούνταν στην περιφερειακή οδό της Δραπετσώνας προς Πειραιά. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

«Ευχόμαστε στον κ. Τσίπρα χρόνια πολλά. Και στα επόμενα γενέθλιά του να έχει βρει νέο αφήγημα, καθώς θα το χρειαστεί για τα έδρανα της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται» σχολίασε η ΝΔ για την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα προς την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του Δ’ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ενώ παράλληλα, επισήμανε το χρέος της Πολιτείας, για την διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης για τη Ήπειρο.

«Είναι η πρώτη φορά που περνάω τα γενέθλια μου σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο για τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως πρέπει να επιταχυνθεί το έργο της κυβέρνησης «για να βγει η χώρα σε ένα χρόνο από τώρα από τη λάσπη».

Κόσμος: Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς, καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ εμπορικής συνοικίας της πόλης, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή». Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο δράστης είναι αιτούντας ασύλου στη χώρα.

Ολόκληρη η επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, δήλωσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τη νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Ράινς Πρίμπους από το πόστο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, διορίζοντας στη θέση του τον στρατηγό Τζον Κέλι, μέχρι τώρα υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας. Ο νεός υπέυθυνος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αντονι Σκαραμούτσι, είχε «δείξει» τον Πρίμπους ως υπεύθυνο για διαρροές. 

Η Βόρειος Κορέα φαίνεται πως προχώρησε σε νέα πυραυλική δοκιμή, σύμφωνα με πληροφορίες από ιαπωνικά και νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, φαίνεται ότι ο πύραυλος κατέπεσε στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας. Ο Σίνζο Άμπε συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και αριθμός άλλων έχουν τραυματιστεί από περιστατικό με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο. Η αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε έναν ύποπτο ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη -θεωρεί ωστόσο «βέβαιο» ότι έδρασε μόνος του.

Οικονομία:Άτυπη συνάντηση με στελέχη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (πρόεδρος Νίκος Καραμούζης και γγ Χαρούλα Απαλαγάκη) είχε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, ύστερα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 3,59%. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος.

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ήταν το 2015 ήταν ο καλύτερος από το 2005 αλλά η δυναμική εξασθένισε σημαντικά το 2016, με την οικονομία να σημειώνει την πλέον αδύναμη επίδοσή της από την ύφεση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν. 

Θέμα ωρών είναι η χαλάρωση των capital controls, καθώς το μόνο που απομένει είναι η δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Η έξοδος στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου σηματοδοτεί τη σταδιακή επάνοδο της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, καθώς έλαβε χώρα υπό καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων και χωρίς τα ελληνικά ομόλογα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha.

Αθλητισμός: Λευκός καπνός δεν βγήκε ούτε από το διοικητικό συμβούλιο της Super League την Παρασκευή, το τέταρτο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Μιας διοργάνωσης που, προς το παρόν, βρίσκεται στον αέρα, αφού η προκήρυξή της δεν έχει υπογραφεί και η συμφωνία με τη Nova για την τηλεοπτική κάλυψή της παραμένει έωλη. 

Στις διαπραγματεύσεις τής συνδρομητικής πλατφόρμας με την ΕΡΤ για τον αγώνα που θα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση δεν υπήρξε συμφωνία, με αποτέλεσμα την αναβολή και του  Δ.Σ., το οποίο θα συνεχιστεί στις 3 Αυγούστου.

Τη στιγμή που οι φήμες περί επικείμενης μεταγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν «φουντώνουν» καθημερινά, ο Νεϊμάρ ήρθε να ρίξει περισσότερο... λάδι στη φωτιά. Ο Βραζιλιάνος σταρ είχε ένα αρκετά σοβαρό επεισόδιο με τον συμπαίκτη του Νέλσον Σεμέδο, κατά τη διάρκεια προπόνησης της Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ, ένα επεισόδιο το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και βγήκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της "Daily Mail".

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ αφού από το πρωί οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά ξεκινώντας τις χωματουργικές εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας, την «Αγιά Σοφιά». Αρκετοί οπαδοί της Ένωσης βρέθηκαν στον χώρο που βρισκόταν το παλιό γήπεδο της Ένωσης και με συγκίνηση έβλεπαν τις μπουλντόζες να ξεκινούν τις εργασίες για την... επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής και πρόστιμο 30.000 ελβετικών φράγκων τιμώρησε η FIFA τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα της 9ης Ιουνίου με την Ελλάδα, στο «Μπίλινο Πόλιε» της Ζένιτσα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ. 

Οι Βόσνιοι θα δώσουν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους στις 7 Οκτωβρίου με το Βέλγιο, αγώνας που είναι κρίσιμος στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: