27 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (27/7/2017)

 

Ελλάδα:Διαφανείς διαδικασίες στην επιτροπή διαπραγμάτευσης για τις τιμές των φαρμάκων για την ηπατίτιδα C ζητά η PRAKSIS, με αφορμή την 28η Ιουλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Ηπατίτιδα.

Χαιρετίζει την διεύρυνση της πρόσβασης στα φάρμακα αλλά υπενθυμίζει ότι τάσσεται κατά της κατάχρησης της πατέντας από τις φαρμακευτικές εταιρείες ζητώντας από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ να θέτουν πάντα υπεράνω όλων την προάσπιση της υγείας.

Μπορεί οι υποδομές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο να έχουν εγκατασταθεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα λειτουργήσουν, ωστόσο, αυτό δεν σταματά τους βανδαλισμούς. Το πιο πρόσφατο περιστατικό, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Οι ευθύνες για όσα συνέβησαν είναι πρωτίστως δικές του. Δυστυχώς, όμως, δεν διδάχτηκε τίποτα. Εξακολουθεί να προκαλεί με την αλαζονεία του. Υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών.»

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης. Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους.

Ομόφωνη αναμένεται να είναι εντός της ημέρας η υιοθέτηση, από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του ψηφίσματος με το οποίο θα ανανεώνεται για ακόμη έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Κόσμος:Είκοσι άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία σε πόλη του Πακιστάν, καθώς φέρονται να ζήτησαν να βιαστεί μια έφηβη προκειμένου να τιμωρήσουν τον αδελφό της, που φέρεται να διέπραξε άλλο βιασμό.

Ξηλώθηκαν από τους ισραηλινούς και τα τελευταία από τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που είχαν εγκαταστήσει στο Όρος του Ναού (αλ Σαρίφ), γεγονός που είχε προκαλέσει διαδηλώσεις και συγκρούσεις αστυνομικών με Παλαιστίνιους.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες περίπου 4.000 πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη νοτιοανατολική Γαλλία και την Κορσική. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ, δήλωσε ότι η κατάσταση «βελτιώνεται».

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά σε δυστύχημα που συνέβη σε πάρκο αναψυχής του Οχάιο. Τα θύματα «εκτοξεύτηκαν» από το παιχνίδι fireball, έναν πελώριο μηχανισμό που λειτουργεί ως εκκρεμές.

Στα βασιλικά του καθήκοντα θα επικεντρωθεί πλέον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη δουλειά του ως πιλότος ελικοπτέρου για έκτακτα περιστατικά, ώστε να αναλάβει ένα μεγαλύτερο μερίδιο των επίσημων ρόλων από τους οποίους αποχωρεί η βασίλισσα Ελισάβετ.

Οικονομία:Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου σήμερα, Πέμπτη. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 832,52 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,28%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,95 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σύμβαση με την OTP Bank Romania για την πώληση του 99,28% της θυγατρικής της τράπεζας στη Ρουμανία, Banca Romaneasca και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.

Τροποποιητικές δηλώσεις, για δεύτερη φορά, στο πλαίσιο της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, θα μπορούν να υποβάλουν οι φορολογούμενοι. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι με τη νέα δήλωση να μην μειώνεται η φορολογητέα ύλη και έτσι το ύψος της φορολογικής οφειλής.

Aντιμέτωποι με τον γνωστό φορολογικό «γολγοθά» θα βρεθούν από τις επόμενες μέρες και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2018, εκατομμύρια πολίτες, αφού κάθε μήνα θα υπάρχει και μία υποχρέωση.

Περισσότεροι από 400.000 επαγγελματίες από 85 επαγγελματικές κατηγορίες υποχρεούνται να έχουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά αποδοχής καρτών (POS) μέχρι την Πέμπτη. Τραπεζικές πηγές απαντούν σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες.

Αθλητισμός: Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ στο στάδιο «Σεντράλ» στην Κωνστάντζα κόντρα στη Βιτορούλ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Οι πρωταθλητές Κύπρου δέχτηκαν το γκολ στο 75’ σε ένα σημείο, όπου οι Ρουμάνοι δεν απειλούσαν στην ουσία, ωστόσο, η εκτέλεση φάουλ του Κριστιάν Γκανέα έκρινε τελικά το αποτέλεσμα. Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ανατρέψει το σκορ στο «σπίτι» του στη ρεβάνς του «ΓΣΠ».

Ένα σκορ 5-0 υπέρ της ομάδας του θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα, όπως είπε χαριτολογώντας ο προπονητής της Καμπάλα, Ρόμαν Γκρίγκορτσουτ, για την συνάντηση με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αποφεύγοντας πάντως να κάνει την παραμικρή πρόβλεψη.

Ρεαλιστής σε ότι αφορά τους στόχους της ομάδας του, αισιόδοξος αλλά και με χαμηλούς τόνους ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς αντιμετωπίζει την πρόκληση του πρώτου επίσημου αγώνα του «Δικεφάλου» φέτος, που είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος επίσημος με τη νέα του ομάδα.

Απέναντι στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ ο Σέρβος τεχνικός, είναι σίγουρος αλλά γνωρίζει πως στο ποδόσφαιρο, όλα είναι δυνατά. Με προσγειωμένη αντίληψη και κρυφή αισιοδοξία για το κάτι παραπάνω αντιμετωπίζει ο τεχνικός της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, Ρόμαν Σάνζαρ. 

Το παρθενικό παιχνίδι της ομάδας του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, που θα γίνει στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» του Κιέβου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Ουκρανός τεχνικός χαρακτήρισε μάλιστα τον αντίπαλό του «ομάδα-θρύλο», για τον οποίο έχει μια συγκεκριμένη εικόνα απ' όσο τον μελέτησε.

Η νίκη είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού στον αυριανό πρώτο αγώνα με την Καμπάλα για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξέφρασε την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και πως θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα, εάν η νίκη επιτευχθεί με μηδέν παθητικό, ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να παίξουν καλά και στα δύο παιχνίδια.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του δεν είναι 100% έτοιμοι σωματικά, αλλά «έτοιμοι από άποψη μυαλού», ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, επισημαίνοντας ότι έχουν εντοπιστεί 2-3 «στόχοι» των «πρασίνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: