02 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (2/7/2017)

 

Ελλάδα:Το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων προσφύγων και μεταναστών, σε σχέση τους προηγούμενους μήνες του 2017, είχε η Λέσβος τον Ιούνιο. Αντίθετα, μειωμένες ήταν οι αφίξεις σε Χίο και Σάμο.

Κόκκινο χτυπά ο υδράργυρος και την Κυριακή, τρίτη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα που ξεπερνούν κατά τόπους ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα.

Την εκτίμηση πως οι βροχοπτώσεις του φθινοπώρου θα επηρεάσουν αρνητικά την κατάσταση στην περιοχή γύρω από το ορυχείο του Αμύνταιου και μέσα στο χωριό Ανάργυροι εξέφρασε ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας. 

Ο ιδιος προέβλεψε ότι θα υπάρξει επιδείνωση του φαινόμενου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι του να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.

Να μας απαντήσει ο κ. Σόιμπλε ποιος ευθύνεται για την αποτυχία των δύο πρώτων προγραμμάτων, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι την ευθύνη για το μείγμα των μέτρων την έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Μηχανική βλάβη παρουσίασε εν πλω στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Απόλλων Ελλάς» που εκτελούσε το δρομολόγιο Αίγινα - Πειραιά. Το πλοίο που μεταφέρει 455 επιβάτες, 36 οχήματα, δύο φορτηγά και δύο δίκυκλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά και στο σημείο έχουν ήδη φθάσει δύο ρυμουλκά προκειμένου να το οδηγήσουν στο κεντρικό λιμάνι.

Κόσμος:Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη Δαμασκό, το πρωί της Κυριακής. Η Αστυνομία καταδίωξε τρία οχήματα και κατάφερε να σταματήσει τα δύο. Ο οδηγός του τρίτου διέφυγε και μπήκε στην πλατεία Ταχρίρ, όπου ανατινάχθηκε.

«Ο τρόπος που χρησιμοποιώ τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι προεδρικός, είναι σύγχρονα προεδρικός» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ στο Twitter το Σάββατο, θέλοντας να υπερασπιστεί τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα social media, παρά την κριτική που δέχεται ακόμη και από το κόμμα του.

Περίπου 2.000 ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν προσωρινά, το απόγευμα του Σαββάτου, από τον τερματικό σταθμό 2Ε του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι και 20 πτήσεις είχαν καθυστέρηση μετά την παρείσφρηση ενός ατόμου σε «ιδιωτικό χώρο» του αερολιμένα χωρίς να έχει περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας.

Χιλιάδες Καναδοί, μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ακόμη και ο Μπόνο θα συγκεντρωθούν στην Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά, για να γιορτάσουν την 150ή επέτειο από την ίδρυση της χώρας με ένα τεράστιο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο πρώην υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο υπηρετούσε τα τελευταία 30 χρόνια, δηλώνοντας ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της αριστεράς με το «κίνημά του της 1ης Ιουλίου».

Οικονομία:«Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Die Welt.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δίνεται τελικά η δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φαρμακεία και αυτές να μετρούν για το αφορολόγητο.

Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα μπαίνει με αξιώσεις στο τελευταίο έτος του προγράμματος για να το ολοκληρώσει τον Αύγουστο του 2018, εκφράζει ο εκπρόσωπος της ΕΕ στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο. Ερχόμαστε μετά το καλοκαίρι για την τρίτη αξιολόγηση, λέει ο ίδιος, ο οποίος χαρακτήρισε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2022 ρεαλιστικούς.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ότι είναι το τελευταίο πρόγραμμα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αντικρούει τη μετάθεση ευθυνών στους πιστωτές και τοποθετεί πιθανά μέτρα για το χρέος, αν και εφόσον χρειαστούν, στο τέλος του προγράμματος.

Την έξοδο της ναυπηγοεπισκευής από το μαρασμό, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της «Πλωτής Δεξαμενής Πειραιάς 1», του ΟΛΠ, στο Πέραμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις προοπτικές του Πειραιά για να γίνει ένα μεγάλο παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση.

Αθλητισμός:Στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας με την ΑΕΚ βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κροάτης επιθετικός της Λας Πάλμας, Μάρκο Λιβάγια. 

Λίγες ώρες αργότερα, ο 24άχρονος άσος πέρασε με απόλυτη επιτυχία τα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια οδηγήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που προβλέπει τον δανεισμό του από τον ισπανικό σύλλογο για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς.

Οριστικά στην Bundesliga με τα χρώματα της Στουτγκάρδης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τάσος Δώνης. Ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Έλληνα ποδοσφαιριστή από τη Γιουβέντους, η οποια θα βάλει στο ταμείο της περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού έως το 2020 θα συνεχίσει να φοράει ο Ροντρίγκο Μολέδο. Και αυτό γιατί ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός και ο ατζέντης του συναντήθηκαν με την διοίκηση του «τριφυλλιού» και οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για διετή επέκταση της συνεργασίας τους, με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του 29χρονου άσου, το τρέχον συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2018.

Λόγια του Ιούλιου Καίσαρα «δανείστηκε» ο 35χρονος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, προκειμένου να αναφερθεί στο τέλος της συνεργασίας του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σουηδός επιθετικός έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram: «Ήρθα. Μίλησα. Κατέκτησα». Λέξεις που θυμίζουν την ιστορική φράση «Veni. Vedi. Vici» του Ιούλιου Καίσαρα.

Προσπάθειες για την απόκτηση του σέντερ φορ της Φενέρμπαχτσε Εμάνουελ Εμενίκε καταβάλει ο Ολυμπιακός, άνθρωπος του οποίου, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα έχει μεταβεί για το σκοπό αυτό στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: