25 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (25/7/2017)

 

Ελλάδα:Μία ακόμα παρέμβαση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά από τους διοικητικούς δικαστές.Σε ανακοίνωσή τους καταδικάζουν «απερίφραστα τις αντιθεσμικές και επικίνδυνες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της» και συστήνουν αυτοσυγκράτηση.

Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου για τις πρόσφατες καταστροφές σε περίπου 67 καταστήματα της οδού Ερμού, κατά τη διάρκεια βανδαλισμών, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Με τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για όλα τα σημαντικά ζητήματα, με έμφαση στην οικονομία και τα ευρωπαϊκά θέματα.

Στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, όπως και οι  συμβασιούχοι, οι οποίοι ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο τη μονιμοποίησή τους.

Την κήρυξη προειδοποιητικών 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στους ναύτες-μέλη των πληρωμάτων πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές στο λιμάνι της Ραφήνας, προαναγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Καταγγέλλοντας ότι συγκεκριμένες εταιρείες κάνουν υπερβάσεις των ωραρίων εργασίας και χρόνου ανάπαυσης των πληρωμάτων, αλλά δεν καταβάλλουν υπερωριακή απασχόληση.

Κόσμος:Να κεφαλαιοποιήσει την παγκόσμια επιτυχία του Despacito επιχείρησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες του να προσέλθουν στις κάλπες της 30ής Ιουλίου για τη νέα συνταγματική συνέλευση. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δημιουργοί του τραγουδιού αντέδρασαν έντονα.Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει τους ανιχνευτές μετάλλων από το Όρος του Ναού (ή Χαράμ αλ Σαρίφ) της Ιερουσαλήμ, κίνηση που είχε εξαγριώσει τους Παλαιστίνιους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αιματηρές συγκρούσεις.

Mία ακόμα απόπειρα κατάργησης του Obamacare θα γίνει την Τρίτη στο Κογκρέσο χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα έχει το επιθυμητό για τον Λευκό Οίκο αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο Τραμπ κάλεσε τους γερουσιαστές να κάνουν το καθήκον τους. «Τώρα είναι η ώρα» είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της κρίσης στη Λιβύη, τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) Φάγεζ αλ Σάρατζ και τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Αποφασισμένη να περάσει τη «μεταρρύθμιση» στη Δικαιοσύνη δηλώνει η πολωνική κυβέρνηση, παρά το βέτο του προέδρου της χώρας στα δύο επίμαχα νομοσχέδια. Η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποχωρήσει «στις πιέσεις από το δρόμο και το εξωτερικό».

Οικονομία:Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται ο τζίρος. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με την έκδοση του ομολόγου και κυρίως αναμένουν το ύψος του επιτοκίου και το ποσοστό κάλυψης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 845,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,46%.Το μεσημέρι θα κλείσει το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές. «Κλειδί» στην όλη προσπάθεια είναι το επιτόκιο δανεισμού: στόχος του ΥΠΟΙΚ να είναι κάτω από το 4,95% του 2014. Σύμφωνα με έναν από τους αναδόχους, οι «αρχικές σκέψεις» είναι για επιτόκιο 4,875%.

Παράταση δόθηκε στην υποβολή προσφορών για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ. Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, η νέα προθεσμία είναι έως τις 7 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη δύο σοβαρές υποψηφιότητες.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης παρουσιάστηκε την Δευτέρα.

Το υπουργείο Εργασίας και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης διαθέτουν μια καθαρή εικόνα για τα 1.126 κτίρια που αποτελούν την ακίνητη περιουσία τους και το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την ουσιαστική αξιοποίησή τους.

Ασφαλισμένοι-φαντάσματα, διπλοεγγεγραμμένοι και σωρεία λαθών στα ατομικά στοιχεία συνθέτουν την εικόνα χάους στους ηλεκτρονικούς καταλόγους του νέου ΕΦΚΑ. Από την προχειρότητα με την οποία έχει στηθεί ο ΕΦΚΑ δεν γλίτωσε ούτε η ίδια η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Αθλητισμός:Τη βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος στον αυριανό (25/7, 21:45, novasports 1) κρίσιμο αγώνα με την Παρτιζάν για τα προκριματικά του Champions League.

Εξέφρασε ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελιγράδι, τόνισε πως περιμένει ένα σκληρό παιχνίδι και μια καυτή ατμόσφαιρα, αλλά η ομάδα του μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τις συνθήκες στο γήπεδο, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Σε θέση σύγκρουσης κινούνται πια Nova και Super League, ύστερα από ακόμη ένα Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας κατά το οποίο δεν υπήρξε απόφαση ούτε για τον τρόπο διεξαγωγής του εφετινού πρωταθλήματος (με πλέι οφ ή χωρίς), ούτε για την πρόταση της συνδρομητικής πλατφόρμας να μειωθεί 18% το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Πολύ καλά ενημερωμένος φάνηκε πως είναι ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε ότι έχει δει όλους τους αγώνες της ΑΕΚ στα Play off, καθώς και τα φιλικά ματς που έδωσε φέτος. Τόνισε ότι η «Ενωση» είναι μια ισορροπημένη ομάδα και είπε πως περιμένει να έχει ανάλογη εικόνα με αυτή στο φιλικό με τη Γάνδη.

Νέα αναβολή για την Παρασκευή (28/7, 16:00) αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, καθώς έπειτα από 3,5 ώρες διαβουλεύσεων δεν υπήρξε καμία απόφαση αναφορικά με την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος 2017-2018, δηλαδή το θέμα της μείωσης των ομάδων (αρχικά σε 14 όπως ζητάει η Nova), αλλά ούτε για τη διεξαγωγή και τον τρόπο των πλέι οφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του ΔΣ είναι υπέρ των 16 ομάδων, χωρίς πλέι οφ, αλλά και άρνηση για μείωση εσόδων ύψους 18% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπως προτείνει η συνδρομητική τηλεόραση. Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) διαφώνησαν και μεταξύ τους σχετικά με το «μοντέλο» των πλέι οφ, δείχνοντας πως γενικότερα δεν υπάρχει… ομοψυχία.

Το πάθος των παικτών της ΑΕΚ και του κόσμου που επιστρέφουν μετά από 10 χρόνια στο Champions League είναι το... κλειδί για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής της ΑΕΚ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως ναι μεν η ΤΣΣΚΑ είναι πιο έτοιμη. 

Αλλά θέλει αυτοί να είναι οι πρωταγωνιστές. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ανεξαρτήτως σκορ η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, παρόλα αυτά προτιμάει μια καθαρή νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: