24 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (24/7/2017)


Ελλάδα:Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να αποσυρθεί το Σχέδιο Νόμου, για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. 

Υποστηρίζοντας ότι έγινε χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και τους Συλλόγους Ασθενών.

Ιερέας ηλικίας 39 ετών συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας κατέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της 43ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Στις 8 το βράδυ θα παραθέσει δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δικαστές αντιστέκονται και θα αντιστέκονται, είτε είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, γιατί ο μόνος στόχος τους είναι η προάσπιση της Δικαιοσύνης δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου.

Έμμεση απάντηση στον Γ.Βαρουφάκη δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Guardian. 

«Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη. Ίσως το μεγαλύτερο να ήταν επιλογή προσώπων σε θέσεις-κλειδιά» λέει. «Να φεύγαμε από την Ευρώπη να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία;» λέει σε άλλο σημείο.

Κόσμος:Mε μια μάλλον απροσδόκητη κίνηση, ο πρόεδρος της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει βέτο στη νομοθεσία της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρό κύμα αντιδράσεων, τόσο στη Βαρσοβία όσο και στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί την Τρίτη με τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της κρίσης στη Λιβύη, τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA) Φάγεζ αλ Σάρατζ και τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Δύο Ιορδανοί σκοτώθηκαν και ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε στο επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμάν. Όπως προκύπτει, Ισραηλινός φρουρός ασφάλειας πυροβόλησε θανάσιμα έναν Ιορδανό που του επιτέθηκε με κατσαβίδι.

Ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας καταθέτει ο Τζάρεντ Κάσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016. 

Η κατάθεσή του θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ σε άλλη Επιτροπή θα καταθέσει την Τετάρτη ο υιός Τραμπ.Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα σε περιοχή της Καμπούλ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βομβιστής είχε στο στόχαστρό του την οικία πολιτικού.

Οικονομία:Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης σήμερα, Δευτέρα. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 844,39 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,19%.

Ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για 46 θέσεις στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών. Η προθεσμία λήγει στις 8 Αυγούστου.

Παράταση δόθηκε στην υποβολή προσφορών για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ. Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, η νέα προθεσμία είναι έως τις 7 Αυγούστου. 

Είναι ο δεύτερος διαγωνισμός για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Το Ταμείο έχει το 31% των μετοχών και τα Ελληνικά Πετρέλαια το 35%. Διευκρινίσεις, με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με τις προμήθειες.

Όπου χρεώνουν από τη Δευτέρα οι τράπεζες για την πληρωμή φόρων με μετρητά στα γκισέ. Επίσημο αίτημα για μείωση των χρεώσεων. Σε πλήρη εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα το νέο σύστημα διασταυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών, 

Καθώς πλέον οι εφορίες, το σύστημα TAXIS και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαθέτουν όλα τα δεδομένα για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών και να επιβάλουν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Αθλητισμός:Ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια φεύγει από τον Ολυμπιακό και επιστρέφει στην Ισπανία και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. 

Ο Ισπανός αριστερός μπακ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μπέσνικ Χάσι, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας για τις αναμετρήσεις με την Παρτιζάν, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ωρα Champions League για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, οι οποίες θα δώσουν τους πρώτους αγώνες τους, την Τρίτη, στον Γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. 

Πιο δύσκολο αναμένεται να είναι το έργο της ΑΕΚ, η οποία θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Ολυμπιακό στάδιο και θέλει τη νίκη, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Μένει!» Με αυτή τη λέξη συνόδεψε ο Ζεράρδ Πικέ τη φωτογραφία του με τον Νεϊμάρ, που ανέβασε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, και προκάλεσε την ικανοποίηση των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, που θέλουν την παραμονή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στο «Καμπ Νου». 

Ανεβάζοντας τη φωτογραφία αγκαλιά με τον Νεϊμάρ, ο Ισπανός αμυντικός έδωσε μια διαφορετική εικόνα, διαψεύδοντας τα διεθνή ΜΜΕ, που θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του διεθνή άσου στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Με 21 παίκτες στην αποστολή αναχωρεί τη Δευτέρα για το Βελιγράδι η αποστολή του Ολυμπιακού, εν όψει του πρώτου αγώνα με την Παρτιζάν για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, που θα γίνει την Τρίτη. 

Ο Μπέσνικ Χάσι, που θα καθήσει για πρώτη φορά σε επίσημο ματς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μποτία, Ανδρούτσο και Ελαμπντελαουί, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. 

Το ίδιο ισχύει και για τον Ταχτσίδη, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει δηλωθεί στη λίστα για τα δύο ματς με τους πρωταθλητές Σερβίας, όπως και οι Ελιουνούσι, Μανθάτης, Μάρτινς, Σκαφίδας και φυσικά ο νεοαποκτηθείς Μίλιτς.

Μία από τις θρυλικότερες μορφές της ιστορίας του Ολυμπιακού, ο Θανάσης Μπέμπης, έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1950.

Ο εκλιπών συνέδεσε την καριέρα και το όνομά του με τους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και εννέα κύπελλα Ελλάδας, καθώς και ένα Βαλκανικό Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: