23 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (23/7/2017)

 

Ελλάδα:Νέοι ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο πρώτος και 4,7 Ρίχτερ ο δεύτερος, ταρακούνησαν το βράδυ την Κω, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τους τουρίστες. Το επίκεντρό τους ήταν ανάμεσα στην Κω και την Αλικαρνασσό.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο κοντά σε παλιά χωματερή της περιοχής. Η πυρκαγιά γρήγορά εξαπλώθηκε, παρά την άπνοια, και πλησιάζει στον οικισμό. Πύρινο μέτωπο στα όρια της Μονής Αγκαράθου, στο Ηράκλειο. Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Μπλεμενιάνοι στη Μεσσηνία.

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε το απόγευμα 50χρονος, αφού παραδόθηκε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και ενώ είχε προηγηθεί αιματηρό επεισόδιο στην Ομόνοια. Ο 50χρονος διαπληκτίστηκε με αλλοδαπό και τον τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι. Στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, όπου βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα έγιναν στις αρχές του 2015 ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μετά τη δημοσιοποίηση όσων γράφει στο βιβλίο του ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει και η κυβερνητική πλειοψηφία οφείλει να δώσει απαντήσεις άμεσα, για όσα αποκαλύπτει στην προδημοσίευση του βιβλίου του, το asset της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Βαρουφακης» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι Τσίπρα-Βαρουφάκη, όπως τουλάχιστον τούς περιγράφει ο δεύτερος στο βιβλίο του Adults in the Room. Με φόντο το 62% του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός φέρεται να εκμυστηρεύθηκε: «Μου είπε ότι φοβόταν μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε».

Κόσμος:Ένας ακόμη Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνέρχεται επειγόντως την Δευτέρα, έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αιγύπτου, για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις.

Δεκάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν στην παραδοσιακή Gay Pride του Βερολίνου τον νόμο για τον γάμο ομοφυλοφίλων που ψηφίστηκε στα τέλη του Ιουνίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε πως η Βουδαπέστη θα υπερασπιστεί την Πολωνία, καθώς η ΕΕ απειλεί τη Βαρσοβία με κυρώσεις για τα σχέδιά της να επεκτείνει τον κυβερνητικό έλεγχο στα δικαστήριά της. 

Η Πολωνία προωθεί νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου παρά τις διαμαρτυρίες στους δρόμους και την απειλή της ΕΕ ότι θα της επιβάλει κυρώσεις.

Καταδίκασε την «υπερβολική», όπως τη χαρακτήρισε, χρήση βίας από το Ισραήλ, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επομένη μιας ημέρας φονικών βιαιοτήτων που συνδέονταν με την εγκατάσταση μεταλλικών ανιχνευτών στην είσοδο της πλατείας των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Στην Ιταλία επιτέθηκε σε συνέντευξη στην ουγγρική ραδιοφωνία ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ζητώντας από την κυβέρνηση Τζεντιλόνι, ούτε λίγο ούτε πολύ, να κλείσει τα λιμάνια της σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οικονομία:Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η μείωση του αφορολόγητου ποσού θα εφαρμοστεί από το 2019, έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε συμφωνηθεί, καθώς θεωρεί ότι δεν θα εκπληρωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Διευκρινίσεις, με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με τις προμήθειες που θα χρεώνουν από τη Δευτέρα οι τράπεζες για την πληρωμή φόρων με μετρητά στα γκισέ. Επίσημο αίτημα για μείωση των χρεώσεων.

«Στις αγορές πτωχευμένοι 2.0» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Βαρουφάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει επικίνδυνο ψέμα τις υποσχέσεις για «επιτυχία» αναφορικά με την έξοδο στις αγορές.

Ο οίκος Fitch διατήρησε αμετάβλητο στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, επικαλούμενος τους πολιτικούς κινδύνους στη χώρα και στην περιοχή.

Χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα από τους δήμους προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Τη σχετική ρύθμιση συμπεριέλαβε το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή, ύστερα από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Αθλητισμός:Έφτασε, στην Αθήνα ο Χρβόγε Μίλιτς για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του από την Φιορεντίνα στον Ολυμπιακό.Χωρίς τον Γιώργο Κουτρουμπή θα παραταχθεί την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι με την Γκαμπάλα για τα προκριματικά του Europa League.

«Σεισμό» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα προκαλέσει την Τρίτη η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας «Sport», την Τρίτη θα καλύψει τη ρήτρα ύψους 222 εκατ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που πρόσφατα έγινε πατέρας διδύμων, είναι γνωστός θαυμαστής των αυτοκινήτων. Στο πάρκινγκ του σπιτιού του υπάρχουν 17 πολυτελή αυτοκίνητα, που φέρουν τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα στον κόσμο, συνολικής αξίας 4.270.000 εκατ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: