19 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (19/7/2017)

 

Ελλάδα:Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε ο δρόμος των Ελλήνων φοιτητών για σπουδές «ελληνικού δικαίου» στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Καλαμαριά. Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται από την αστυνομία.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προέτρεψαν τις πλευρές στην Κύπρο «να διατηρήσουν τα κέρδη» που, κατά την εκτίμηση τους, επιτεύχθηκαν στη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά.

Μία περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο της Βεργίνας από μυστηριώδη επισκέπτρια, απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την ΕΛ.ΑΣ.

Με τις διωκτικές αρχές να προσπαθούν να την εντοπίσουν σε όλη την επικράτεια και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.Τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου δέχθηκε το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη Ρόδο στη Σύμη, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Κόσμος: Τους μισθούς των υψηλότερων αμειβόμενων υπαλλήλων του θα αποκαλύψει για πρώτη φορά το βρετανικό BBC, μετά από αίτημα της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας-τιμής στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ήδη έχει ανακοινώσει ότι το ένα τρίτο των ονομάτων στη λίστα είναι γυναίκες. Συνελήφθη η κοπέλα με το μίνι στη Σαουδική Αραβία, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και την έδειχνε να περπατά σε έναν άδειο δρόμο, φορώντας κοντή φούστα, ένα μπλουζάκι που άφηνε ακάλυπτη τη μέση της, χωρίς μπούρκα, με τα μαλλιά της να κυματίζουν ελεύθερα.

Πρόσκληση σε γεύμα στους Γερουσιαστές της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας έστειλε ο πρόεδρος Τραμπ σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση ορισμένων και να ψηφίσουν τελικά την κατάργηση του κακού του δαίμονα: του Οbamacare.

Πηγές στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι ο Τραμπ δεν είχε μία, αλλά δύο συναντήσεις με τον Πούτιν στο περιθώριο της πρόσφατης G20 στο Αμβούργο. Στη δευτέρη συνάντηση οι δύο ηγέτες ήταν μόνοι. «Fake news» απαντά ο Λευκός Οίκος και τη διαψεύδει.

Το όγδοο πρόσωπο που παρέστη, τον Ιούνιο του 2016, στην επίμαχη συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου υιού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσίδας δικηγόρου ήταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus International Ίκε Καβελάτζε, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από τον συνήγορό του.

Οικονομία:Μικρή άνοδο σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 850,29 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,26%.

Το ιδιαίτερα αλμυρό επιτόκιο -σε επίπεδα πάνω 4%- που ζητούν οι ξένοι επενδυτές φαίνεται να αποτελεί το βασικότερο αγκάθι για την προσφυγή στις αγορές και την αιτία της αναβολής της για την ερχόμενη εβδομάδα. Στην Ευρώπη εκφράζονται και γενικότερες ανησυχίες.

Ζήτημα ημερών θεωρείται η μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της Ferrovie Dello Stato και η καταβολή του τιμήματος των 45 εκατ. ευρώ. Προ ημερών το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την απάντηση της ιταλικής Ferrovie αναφορικά με μια σειρά από εκκρεμότητες σχετικά με τη σύμβαση πώλησης του 100% της ελληνικής επιχείρησης και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση μπορεί να κλείσει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Πρεμιέρα κάνει τον Σεπτέμβριο το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ' Οίκον, το οποίο θα επιδοτεί μέχρι και το 70% της δαπάνης για ενεργειακές εργασίες αναβάθμισης κατοικιών. 

Σημαντικές ζημιές που μπορεί να φθάσουν έως και τα 13 δισ. ευρώ κινδυνεύουν να υποστούν οι τράπεζες λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας δικαστικής διευθέτησης των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ως αποτέλεσμα του συνωστισμού χιλιάδων υποθέσεων στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Αθλητισμός: Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) ανακοίνωσε την αναβολή της κλήρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, μετά την έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του προέδρου της και αντιπροέδρου της FIFA, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία. Η ημέρα έναρξης του ισπανικού πρωταθλήματος, είναι προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου, και οι δύο αγώνες για το ισπανικό Σούπερ Καπ ,μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, έχουν οριστεί, στις 13 και 16 τον Αύγουστο.

Νέο διετές συμβόλαιο με την Τσέλσι, που τον κρατάει στην πρωταθλήτρια Αγγλίας έως το 2021, υπέγραψε ο Αντόνιο Κόντε, όπως έκανε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης η ομάδα του Λονδίνου.

Να σημειωθεί ότι ο Κόντε το 2016, μόλις έφτασε στην Τσέλσι, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων. Ο Ιταλός προπονητής οδήγησε την Τσέλσι στον τίτλο πρωταθλήματος στην πρώτη προσπάθειά την περασμένη σεζόν και έφθασε επίσης στο τελικό του FA Cup, όπου γνώρισε την ήττα από την Αρσεναλ.

Στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ προσέφυγε ο «παροπλισμένος» Γερμανός αμυντικός του Παναθηναϊκού Γενς Βέμερ, με αίτημα να μείνει ελεύθερος και να του επιδικαστεί ποσό 550.000 ευρώ. Το ποσό αφορά τα χρήματα που του οφείλονται και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2018.

Ο Βέμερ κατέθεσε προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών της Ομοσπονδίας. Στο ποσό που διεκδικεί έχει επίσης συμπεριλάβει πριμ και διάφορες παροχές, όπως π.χ. το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί και το ενοίκιο.

Τη δική του απάντηση στις φήμες περί αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό, έδωσε ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός μέσος μπορεί να βρίσκεται… με το ένα πόδι στην έξοδο, ωστόσο, ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει.

Το τελευταίο διάστημα έρχονται ειδήσεις και από διεθνή ΜΜΕ που αναφέρουν πως ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βρίσκεται κοντά συμφωνία με ομάδες, όμως ο ίδιος αποφάσισε να τις διαψεύσει δείχνοντας και την ενόχλησή του για όσα γράφονται, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στα social media.

Η Μπαρτσελόνα κλείνει τη σεζόν 2016-17 με αύξηση των εσόδων κατά 13 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό (695.000.000 ευρώ), φτάνοντας συνολικά τα 708.000.000 ευρώ! Μία αύξηση της τάξης του 4,3%.

Παρόλο που δεν είχε μια λαμπρή σεζόν μέσα στο γήπεδο, έχοντας κερδίσει μόνο το Copa del Rey, η Μπαρτσελόνα έχει επιτύχει έσοδα ρεκόρ, βοηθώντας την έτσι να κλείσει το έτος με καθαρό κέρδος 18 εκατομμύρια ευρώ μετά από φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: