01 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1/7/2017)

 

Ελλάδα:Με τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, που είναι ήδη σε εξέλιξη, ξεκινά σήμερα, Σάββατο, η τέταρτη μέρα της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καλεί τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να μετριάσουν τις απαιτήσεις τους.

Κόκκινο χτυπά ο υδράργυρος μέχρι την Κυριακή, φέρνοντας τη χώρα αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού. Στα ηπειρωτικά της χώρας το θερμόμετρο θα φτάσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή ανάσα δροσιάς σε όσους βρεθούν σε παραθαλάσσιες ή νησιωτικές περιοχές.

«Το κυβερνών αριστερό κόμμα της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να θεωρείται λαϊκίστικο κόμμα, διότι έχει κάνει σκληρές επιλογές και έχει εφαρμόσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε στις Βρυξέλλες το Ίδρυμα Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών.

Οι συνιδρυτές της «Ώρας Αποφάσεων», Γιάννης Δατσέρης, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Κατσαντώνης, Μιλτιάδης Νεκτάριος και Γιώργος Φλωρίδης, με κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης αποχώρησε από την «Ώρα Αποφάσεων», μετά την απόφασή του να αποδεχθεί τη πρόσκληση και να παραστεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κόσμος:Σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το κεντρικό τμήμα του Ισημερινού προκαλώντας μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις Αρχές, που έκαναν λόγο για πέντε ελαφρά τραυματισμένους.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να οπλοφορούν από σήμερα Σάββατο μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια του Κάνσας, άλλης μιας αμερικανικής Πολιτείας η οποία επέλεξε αυτήν τη λύση για να ενισχυθεί η ασφάλεια, σε μια χώρα όπου καταγράφονται πολύ συχνά αιματηρά βίαια επεισόδια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτίει σήμερα, Σάββατο, φόρο τιμής στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ο οποίος πέθανε στις 16 Ιουνίου σε ηλικία 87 ετών, με μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, πριν τον ενταφιασμό του στη Γερμανία.

Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά την επίθεση άνδρα με τουφέκι σε νοσοκομείο στο Μπρονξ την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρεις γιατροί, από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, στο νοσοκομείο Bronx Lebanon της Νέας Υόρκης. Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι νεκρός.

Οικονομία:Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ότι είναι το τελευταίο πρόγραμμα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αντικρούει τη μετάθεση ευθυνών στους πιστωτές και τοποθετεί πιθανά μέτρα για το χρέος, αν και εφόσον χρειαστούν, στο τέλος του προγράμματος.

Την έξοδο της ναυπηγοεπισκευής από το μαρασμό, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της «Πλωτής Δεξαμενής Πειραιάς 1», του ΟΛΠ, στο Πέραμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις προοπτικές του Πειραιά για να γίνει ένα μεγάλο παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών, σημειώνει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών. 

Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης. Με 78 υπαλλήλους θα ενισχυθεί άμεσα το προσωπικό της Ειδικής Γραμματείας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προκειμένου να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες.

Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει μέσω μετατάξεων υπαλλήλων σε κενές οργανικές θέσεις ή με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν οι υπάλληλοι. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μήνα από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017.

Περαιτέρω χρονική επέκταση της δυνατότητας καταβολής εισφορών έτους 2016, για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ και των εισφορών Β΄εξαμήνου 2016, για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ έως τις 30-11-2017 έδωσε ο ΕΦΚΑ.

Αθλητισμός:Η επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ στον ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείτε δεδομένη. Ο δικέφαλος του βορρά ηρθε σε συμφωνία με την Ζενίτ για τον δανεισμό του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού. Οι δύο ομάδες όπως αναφέρει η FORZA μάλιστα έβαλαν και οψιόν αγοράς που φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Αφού πέρασε με απόλυτη επιτυχία τα ιατρικά τεστ, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αποτελεί και επισήμως τη νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού, καθώς ο διεθνής μέσος έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας που του πρόσφεραν οι Πειραιώτες.

Ο 25χρονος χαφ είχε άλλη δυο χρόνια συνεργασίας με την Τορίνο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για να του επιτρέψει να συνεχίσει την καριέρα του με τα «ερυθρόλευκα». Ο ίδιος ο παίκτης αναμένεται να αμείβεται με ένα ποσό γύρω στις 500.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας με την ομάδα του Πειραιά.

Όλη η «αφρόκρεμα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκε στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής, όπου ο Λιονέλ Μέσι παντρεύτηκε την «παιδική του αγάπη», Αντονέλα Ροκούζο. Πρώην και νυν συμπαίκτες του «Λεο», ο Κάρλες Πουγιός, ο Χαβιέρ Μασεράνο, ο Νεϊμάρ και ο Λουίς Σουάρες, έδωσαν το παρόν, όπως και ο Ζεράρ Πικέ με τη σύζυγό του, Σακίρα.

Κλίμα...μεταστροφής και παραμονής του Ροντρίγκο Μολέδο στον Παναθηναϊκό διαρρέται εδώ και λίγες ώρες από το περιβάλλον του παίκτη. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως επιθυμία του ήταν να αποχωρήσει από το σύλλογο.

Μετά την κουβέντα που είχε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στις αρχές της εβδομάδας, φαίνεται πως είδε διαφορετικά τα πράγματα και πλέον εμφανίζεται θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: