12 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (12/7/2017)

 

Ελλάδα: Συνεχίζουν οι πυροσβέστες τη μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου, ενώ οι τοπικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η χορήγηση των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και ορθοπεδικών/αναπνευστικών συσκευών από τα φαρμακεία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), αιτία είναι τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαδικασία ελέγχου και πληρωμής των παραπεμπτικών αυτών.

«Εντελώς απαράδεκτες» χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, μετά τη συνάντηση με τον σέρβο ΥΠΕΞ την περασμένη Δευτέρα, περί αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας στη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Λόγω της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, θα ισχύσει σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 18:00 έως τη λήξη της, προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Ελλείψεις σε προσωπικό πρώτης γραμμής καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των νοσοκομείων σε Πάτρα, Φλώρινα και Λαμία. Πάντως, οι ελλείψεις ειδικευόμενων αποδίδονται και από το γεγονός ότι πολλοί επιλέγουν την εργασία στο εξωτερικό.

Κόσμος:Θα είναι «ανακουφιστικό» για την Τουρκία εάν η ΕΕ δεν τη δεχτεί ως μέλος της, δήλωσε στο BBC ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία μπορεί να σταθεί στα πόδια της άνετα και μόνη της. Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο ίδιος τοποθετήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Τουρκία είναι εμποδίζει την ελευθερία έκφρασης γνώμης.

Στο Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής βρίσκεται η πρώτη στρατιωτική βάση της Κίνας μακριά από την Επικράτειά της. Το Πεκίνο κάνει λόγο για βάση διοικητικής υποστήριξης, με στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση αποστολών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Άνευ ουσίας χαρακτηρίζει ο υιός Τραμπ τη συνάντηση με τη δικηγόρο, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2016 και έφερε στο φως δημοσίευμα των New York Times. Ο Τραμπ Τζούνιορ υποστηρίζει ότι δεν είπε τίποτε στον πατέρα του σχετικά, καθώς δεν το έκρινε σκόπιμο.

Ο μεγαλύτερος γιος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε την Τρίτη μέσω Twitter τέσσερις σελίδες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα οποία προετοίμαζε τη συνάντησή του, τον Ιούνιο του 2016, με μια Ρωσίδα δικηγόρο που του είχε υποσχεθεί ότι θα του έδινε πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιζήμιες για τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προέβη σε μια ασυνήθιστα έντονη φραστική επίθεση εναντίον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, καθώς πολιτικοί ανταλλάζουν κατηγορίες για τις βίαιες διαδηλώσεις που επισκίασαν την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Οικονομία:Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 850 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 849,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,66%.

Ρύθμιση με έως 120 δόσεις, αλλά και με όρους για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο: Θα αφορά μόνο όσους είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή θα ρυθμίζονται με 120 δόσεις τα χρέη έως το τέλος του 2016 και εφόσον καταβάλλονται κανονικά οι τρέχουσες εισφορές.

Τις 21 δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση έναντι του ΔΝΤ συνοδεύει την επιστολή της Αθήνας προς το Ταμείο, ώστε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται πλαφόν στον αριθμό των συμβασιούχων όπως και αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Στην Κοζάνη θα βρεθεί ο πρωθυπουργός για το πρώτο από τα 13 περιφερειακά συνέδρια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση. Οι εργασίες ξεκίνησαν την Τρίτη με τοποθετήσεις υπουργών και την ανακοίνωση της δημιουργίας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.
Η SZ κάνει λόγο για 1,34 δις ευρώ καθαρού γερμανικού κέρδους μέσω δανείων που χορηγήθηκαν Ελλάδα αλλά και από την αγορά ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος SMP της ΕΚΤ.

Αθλητισμός:Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού, με την οποία οι «πράσινοι» ζητούσαν η αφαίρεση των έξι βαθμών, που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ, να έχει ισχύ για τη νέα σεζόν κι όχι για τα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι του απέναντι στην ουκρανική Ολεξάντρια, ιδιαίτερα στον δημιουργικό και παραγωγικό τομέα και νίκησε 2-1 τη βελγική Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Ολλανδία.

Λύθηκε και επίσημα η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ολιβιέ Μπουμάλ. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν το «διαζύγιο» με τον Καμερουνέζο μεσοεπιθετικό, ο οποίος πριν λίγες μέρες συμφώνησε με κινεζική ομάδα.

Στη Μπάγερν Μονάχου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χάμες Ροντρίγκες, καθώς οι Βαυαροί ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το διετή δανεισμό του 25χρονου μεσοεπιθετικού, διατηρώντας, παράλληλα, οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2019.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πιο κοντά στον Νίκολα Στοϊλίκοβιτς. Ενώ φαινόταν ότι η μετακίνηση του Σέρβου επιθετικού στους «πράσινους» δεν προχωρά, ΜΜΕ στην Πορτογαλία αναφέρουν, ότι ο Στοϊλίκοβιτς βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Μπράγκα και κοντά στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: