11 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (11/7/2017)

 

Ελλάδα:Άγνωστοι ανατίναξαν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας στα Ψακούδια Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν χρήματα, καθώς το μηχάνημα δεν είχε ανεφοδιαστεί.

Οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX), με την οποία ανακοινώνεται ότι έχει κηρυχθεί ζώνη ασφαλείας 500 μέτρων γύρω από την εξέδρα γεώτρησης «West Κapella» στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου θα παρουσιαστούν σήμερα, Τρίτη, οι οκτώ συλληφθέντες για το θάνατο του 23χρονου αμερικανού τουρίστα, ώστε να απολογηθούν. Οι οκτώ συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του νεαρού.

Έντονες αντιδράσεις και σχόλια από κόμματα και όχι μόνο, προκαλεί η μετακίνηση της Βασιλικής Θάνου, στην ΓΓ του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού. «Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών» αναφέρει η ΝΔ.

Ένα είδος «οδικού χάρτη» για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμοι όσον αφορά στην εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Κόσμος:Το 2018, χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη στο Λονδίνο.

Ανώτατο στέλεχος του Αμερικανικού Στρατού στο Ιράκ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος εναντίον του ISIS δεν έχει τελειώσει, παρά την «ιστορική» νίκη στη Μοσούλη. 

Ο αντιστράτηγος Τζεν Στίβεν Τάουνσεντ δήλωσε στο BBC ότι η Βαγδάτη πρέπει να σταθεί στο πλευρό των σουνιτών του Ιράκ, έτσι ώστε να αποτρέψει τους τζιχαντιστές από το να αναδιοργανωθούν.

«Προφανώς είμαι το μόνο άτομο που κατά τη διάρκεια καμπάνιας, πραγματοποιεί συνάντηση για να ακούσει πληροφορίες για έναν αντίπαλο» λέει σαρκαστικά ο υιός Τραμπ στο Twitter, με σκοπό να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μετά την «καταιγίδα» του δημοσιεύματος και την αποκάλυψη της συνάντησής του με δικηγόρο.

Οι Εργατικοί στο Ισραήλ έχουν χάσει την επαφή με την εξουσία, εδώ και πολλά χρόνια. Ο Εχούντ Μπαράκ ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός τους το διάστημα 1999-2001. Οι επόμενες εκλογές είναι το 2019 και επέλεξαν να δώσουν τη μάχη με νέο αρχηγό.

Δεκαέξι είναι οι νεκροί από την πτώση μεταγωγικού αεροσκάφους KC-130 των Αμερικανών Πεζοναυτών στο Μισισίπι, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Οικονομία:Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 850 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 848,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%.

Την ανάγκη να αρχίσουν άμεσα η χρηματοδότηση και η εφαρμογή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Ο προϋπολογισμός του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ'' οίκον ΙΙ», που παραμένει  «παγωμένο» για πάνω από δυόμισι χρόνια, ανέρχεται σε σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

Τέλος στην αναμονή 800.000 μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών και αγροτών που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας είναι πιστωτικό βάζουν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η γερμανική ατμομηχανή τρέχει ασταμάτητη λίγο πριν από τις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Οι εξαγωγές προϊόντων προς κάθε γωνιά του κόσμου έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το εμπορικό πλεόνασμα της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, παρά την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που ορίζει σε ποιες περιοχές της χώρας απελευθερώνεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές στο διάστημα Μαΐου-Οκτωβρίου.

Αθλητισμός:Γενική συνέλευση και διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε η Super League για την Πέμπτη 13 Ιουλίου, με βασικά θέματα τη συνεργασία με τη Forthnet και την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων.

Και επισήμως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Ρομέλου Λουμάκου. Ο Βέλγος επιθετικός θα καλύψει το κενό που άφησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με την Μάντσεστερ να δίνει στην Έβερτον το ποσό των 85 εκατ. λιρών και τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο 5+1 ετών.

Έφθασε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενος από την Αργεντινή, μέσω Αθηνών ο Ροντρίγκο Ρέι, τον οποίο περίμεναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος Αργεντινός γκολκίπερ, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, δήλωσε χαρούμενος για την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας, στην οποία υπεβλήθη ο Ογκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ της ΑΕΚ τραυματίσθηκε στον φιλικό αγώνα με την Καρπάτι Λβιβ και, όπως φάνηκε από την εξειδικευμένη εξέταση, έχει υποστεί κάκωση άκρου ποδός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: