10 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (10/7/2017)

 

Ελλάδα:«Η ΝΔ θα μπορούσε να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος.

Ένας 29χρονος συνελήφθη στον Πειραιά, κατηγορούμενος για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στη 1 μετά το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου, στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr.

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκινάει η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, (ΕΚΕΑ), καθώς από την επεξεργασία των στοιχείων του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών αποτελεί μόνο το 19% των εθελοντών αιμοδοτών.

Δριμεία απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη (Παπαγγελόπουλο και Πολάκη) δίνει με εκτενή ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, θέτοντας θέμα δημοκρατίας.

Κόσμος:Περίπου 20 τουρίστες έπεσαν θύματα ληστείας το πρωί του Σαββάτου από κουκουλοφόρους κακοποιούς μπροστά από το ξενοδοχείο τους, κοντά στο αεροδρόμιο Ρουασί - Σαρλ ντε Γκολ, μετέδωσε σήμερα, Δευτέρα, το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν διαθέτει και πολλά χρήματα το λαϊκιστικό ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», αλλά πολύχρωμες αφίσες με ποικίλα μηνύματα. Στόχος του να αποτινάξει την σκοτεινή εικόνα ενός κόμματος που προκαλεί τον φόβο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υπαναχώρησε έναντι της ιδέας για την συγκρότηση μιας κοινής ομάδας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με την Ρωσία, γράφοντας στο Twitter ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει.

Μετά την Ολλανδία, η κυβέρνηση της Αυστρίας έρχεται να απαγορεύσει τα τουρκικά πανηγύρια επί ευρωπαϊκού εδάφους για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Η Βιέννη ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί στον Τούρκο υπουργό Οικονομικών να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Τη συνάντηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσίδας δικηγόρου Ναταλία Βεσελνίτσκαγια λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, με σκοπό την εκμαίευση «καταστροφικών» πληροφοριών για την Χίλαρι Κλίντον, φέρνει στην επιφάνεια δημοσίευμα των New York Times.

Οικονομία: Την Τετάρτη αναμένεται η εξέδρα με το τρυπάνι για την γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, που θα κάνει η γαλλοϊταλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total.

Το σημείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση, δεν περιλαμβάνεται στα αμφισβητούμενα από την Τουρκία τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο αμφισβητείται από τουρκικής πλευράς το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναζητήσει υδρογονάνθρακες ερήμην της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 840 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 841,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%.

Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης, το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι με αμοιβές 200-300 ευρώ τον μήνα είναι το νέο φαινόμενο που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για εργαζόμενους κυρίως μεταξύ 20 και 29 ετών, κατηγορία στην οποία η ανεργία φθάνει το 37,7%.

Αυξημένα κατά τουλάχιστον 35% είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δημόσια έσοδα που προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την παραχώρηση χρήσης των παραλιών, που εφαρμόζονται φέτος για πρώτη φορά.

Αθλητισμός:Σημαντική μεταγραφική επιτυχία για την Ανόρθωση, η οποία ήρθε σε συμφωνία με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης διεθνής αμυντικός, γνωστός στα ελληνικά γήπεδα από την επιτυχημένη καριέρα του στον Παναθηναϊκό, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Η Σταντάρ Λιέγης, που έχει στον πάγκο της τον Σα Πίντο, ανακοίνωσε χθες την συμφωνία με τον Μεξικανό τερματοφύλακα Γκιγιέρμο Οτσόα. Ο 31χρονος τερματοφύλακας, που βρέθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, ήταν χωρίς ομάδα, αφού στην τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στη Γρανάδα, ως δανεικός από την Μάλαγα κια στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος.

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 την πολωνική Κορόνα Κιέλτσε στο φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο συγκροτημάτων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βάντις Οτζίτζα-Οφόε. Ο 28χρονος Βέλγος διεθνής μέσος αποτελούσε διακαή πόθο του προπονητή των «ερυθρόλευκων», Μπέσνικ Χάσι, και από την στιγμή που «ναυάγησε» η μεταγραφή του στην Κράσνονταρ, οι Πειραιώτες κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: