28 Ιουνίου, 2017

ΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

 

Αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι σε φυλακή του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας. Η Ουάσινγκτον επιμένει ότι τα μέλη της ISIS εξακολουθούν να είναι ο μοναδικός στόχος της στην εμπόλεμη χώρα.

Ο διεθνής συνασπισμός βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ, αλλά τους τελευταίους μήνες ενεπλάκη επανειλημμένα σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γεγονός που ήγειρε φόβους περί νέας κλιμάκωσης μιας ήδη εξαιρετικά περίπλοκης σύρραξης.

Μολονότι ο Λευκός Οίκος του Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι προτεραιότητα των ΗΠΑ στη Συρία συνεχίζει να είναι ο πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, κατηγόρησε ταυτόχρονα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια επίθεση με χημικά όπλα και απείλησε ότι σε περίπτωση που τη διαπράξει, θα υπάρξουν αντίποινα.

Το Πεντάγωνο εξήγησε ότι η προειδοποίηση αυτή έγινε εξαιτίας της ύποπτης, κατά την Ουάσινγκτον, δραστηριότητας σε μια αεροπορική βάση που είχε χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα την ευθύνη για την οποία οι ΗΠΑ είχαν επιρρίψει στη Δαμασκό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ένας αεροπορικός βομβαρδισμός που διεξήχθη την Δευτέρα και στοχοθέτησε μια φυλακή που λειτουργεί το ΙΚ στη Μαγιαντίν, στην ανατολική Συρία, στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους - 42 φυλακισμένους πολίτες και 15 τζιχαντιστές που τους φρουρούσαν.

Σύμφωνα με πηγές της ίδιας ΜΚΟ στην πόλη, οι τζιχαντιστές εξέθεσαν πτώματα σε κοινή θέα στην πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Δημοσίευση σχολίου