01 Ιουνίου, 2017

H ΡΩΣΙΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΧΕΡΙ

  

Η Μόσχα περιμένει από τις Βρυξέλλες να της δοθούν σταθερές εγγυήσεις για την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ώστε να μην επαναληφθεί η θλιβερή ιστορία με τον αγωγό South Stream, δήλωσε την Τρίτη ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ.

"Δεν μπορεί να μη μας ανησυχούν οι απόπειρες στις οποίες προβαίνουν διάφοροι θεσμοί της ΕΕ με σκοπό να τορπιλίσουν τα ενεργειακά έργα στην Ευρώπη στα οποία υπάρχει ρωσική συμμετοχή και πρωτίστως πρόκειται για το έργο Nord Stream-2" δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι:

Υπάρχουν "ασάφειες από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με την δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, η οποία προορίζεται για τους καταναλωτές της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

Τόνισε μάλιστα ότι "για να μην επαναληφθεί η θλιβερή ιστορία με τον αγωγό South Stream..., περιμένουμε από τις Βρυξέλλες σταθερές εγγυήσεις για την κατασκευή αυτού του έργου".

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ξεκίνησε στις 7 Μαΐου, την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, η οποία διέρχεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας για να καταλήξει στην ηπειρωτική Τουρκία.

Η πρώτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στην Τουρκία, ενώ η δεύτερη προορίζεται να καλύψει τις καταναλωτικές ανάγκες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: