22 Ιουνίου, 2017

ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΝΕΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΛΟΥΣ

 

Πληθαίνουν σταδιακά οι "φωνές" τραπεζιτών αναφορικά με την σταδιακή - σε κάθε περίπτωση - άρση των capital controls.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα ως εξής:

"Είμαι πεπεισμένος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε σταδιακά τα πρώτα δείγματα άρσης των capital controls". Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη άποψη εξέφρασε στις αρχές της εβδομάδας η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κυρία Λούκα Κατσέλη, προαναγγέλλοντας ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την άρση των πιστωτικών περιορισμών, πάντα, σταδιακά.

Τη στήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξέφρασε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο των Ελλήνων Εξαγωγέων.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας τον καθαρό διάδρομο που δημιουργεί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, πως η χώρα μετρά αντίστροφα για το τέλος των μνημονίων και υπογράμμισε πως κοινή θέληση πλέον από όλες τις πλευρές και τους εταίρους, είναι η ομαλή υλοποίηση του τρίτου προγράμματος.

Επίσης, προανήγγειλε την πλήρη άρση των capital controls. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση κάνει όλες τις προσπάθειες ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

"Αυτή η περίοδος βαίνει προς το τέλος της. Το πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων έχει ήδη χαλαρώσει και με ταχύτατους ρυθμούς θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε την οριστική άρση τους, γεγονός που θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα", είπε χαρακτηριστικα ο υπουργός.

Στην ομιλία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας και περιέγραψε τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: