10 Ιουνίου, 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

H είδηση πως η Σκοπιανή Κυβέρνηση ΔΕΝ γκρεμίζει τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει γραφεί στα ΜΜΕ ωστόσο δεν έχει αναλυθεί.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι επί κυβερνήσεων Γκρουέφσκι οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με τις γειτονικές χώρες επιδεινώθηκαν, και ειδικότερα με την Ελλάδα ένας επιπλέον παράγοντας επιδείνωσης ήταν οι προκλητικές.

Όπως τις χαρακτήρισε, εγκαταστάσεις αγαλμάτων και οι μετονομασίες δρόμων, αεροδρομίων, πλατειών, στα οποία δίνονταν ονόματα αρχαίων προσωπικοτήτων (Μέγας Αλέξανδρος, Φίλιππος, κ.ά.).

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του σχεδιάζει να γκρεμίσει κάποιους από τους ανδριάντες, απάντησε αρνητικά καθώς, όπως είπε, το οικονομικό κόστος είναι πολύ μεγάλο για την απομάκρυνσή τους.

Βλέπουμε σίγουρα μία αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Βλέπουμε πως τα Σκόπια προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες προσέγγισης προς τις γειτονικές χώρες, εν προκειμένω στην Ελλάδα, 

Χωρίς ωστόσο να σταματούν τις διεκδικήσεις τους προς το όνομα Μακεδονία και φυσικά προς τον Μέγα Αλέξανδρο. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ να πανηγυρίζει αντίθετα απαιτείται μεγαλύτερη εγρήγορση.  

Άλλωστε το μαστίγιο και καρότο είναι γνωστό στη διπλωματία. Τώρα τα Σκόπια είναι στο καρότο. Ας προσέχουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: