18 Ιουνίου, 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΕΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Οι 12 φρουροί του προέδρου της Τουρκίας, για τους οποίους ανακοίνωσε το κατηγορητήριο την περασμένη Πέμπτη θα συλληφθούν εάν επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον προχώρησε σε νέα κίνηση -πρόκληση, όπως την χαρακτήρισαν οι τουρκικές διπλωματικές αρχές- εναντίον της Τουρκίας και του προέδρου της, προσωπικά, ανακοινώνοντας ότι εξέδωσε διατάγματα σύλληψης για άλλα οκτώ μέλη της προεδρικής φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αστυνομικές αρχές της Ουάσιγκτον έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο και καλούν το κοινό να μοιραστεί πληροφορίες με την αστυνομία για τους εν λόγω μπράβους που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια εναντίον διαδηλωτών έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, στην Ουάσιγκτον.

Είναι η δεύτερη επιθετική κίνηση των αμερικανικών αρχών εναντίον της Τουρκίας από την περασμένη Πέμπτη, που δείχνει ότι η εντολή που δόθηκε είναι να φτάσει αυτή η υπόθεση μέχρι το τέλος.

Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Πίτερ Νιούσχαμ δήλωσε ότι οι 12 φρουροί του κ. Ερντογάν, για τους οποίους ανακοίνωσε το κατηγορητήριο την περασμένη Πέμπτη θα συλληφθούν εάν επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προτίθεται να ταξιδεύσει στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο, για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να τους παραχωρήσει βίζα για να εισέλθουν στη χώρα, διότι αυτόματα αποκτούν διπλωματική ασυλία.

Ο νέος κατάλογος των αστυομικών, για τους οποίους ζητά πληροφορίες η Μητροπολιτική Αστυνομία, αγγίζει προσωπικά τον κ. Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αποτελούν τον πυρήνα των φανατικών αστυνομικών που προστατεύει τον Τούρκο πρόεδρο. 

Βρίσκονται συνέχεια μαζί του, ακόμα και όταν κοιμάται, δήλωσαν οι δημοσιογράφοι που μοιράστηκαν τις πληροφορίες τους με την ιστοσελίδα μας. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται ότι τραβήχτηκαν έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία. 

Άλλες προέρχονται από δημοσιογραφικά βίντεο, που ζήτησε και έλαβε η Μητροπολιτική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των σχέσεων των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, από την περασμένη Πέμπτη, 

Όπότε και ανακοινώθηκε επίσημα το κατηγορητήριο, έχει χειροτερέψει και στο κακό κλίμα συνέβαλε η σκληρή καταδικαστική ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και το αίτημα της αστυνομίας να εξετάσει υπαλλήλους της τουρκικής πρεσβείας.

Τα εντάλματα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη αφορούν δώδεκα Τούρκους αστυνομικούς και δύο τουρκικής καταγωγής πολίτες που διαμένουν στον Καναδά. 

Έχουν συλληφθεί δύο εκ των ταραξιών, ένας επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϊ και ένας Τούρκος πολίτης που διαμένει στην Βιρτζίνια. Η αστυνομία επιδιώκει να εκμαιεύσει από τους συλληφθέντες τα ονόματα αυτών που τους έδωσαν εντολή να κτυπήσουν τους διαδηλωτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: