20 Ιουνίου, 2017

ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΜΕ «ΕΙΔΑΝ» ΜΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Για άλλη μια φορά, τα δυτικά ΜΜΕ «είδαν» μια ρωσική απειλή στις ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που ακολούθησαν μετά την κατάρριψη του  Su-22 από τον διεθνή συνασπισμό στη Ράκα.

Το υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε την κατάρριψη «κυνική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας», ενώ υπογράμμισε ότι κάθε αντικείμενο που πετάει στον εναέριο χώρο της Συρίας στις περιοχές όπου επιχειρεί η ρωσική αεροπορία, θα θεωρείται εν δυνάμει στόχος.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας, Franz Klintsevich, «δεν θα υπάρχουν επιθέσεις σε αυτούς τους στόχους», μια δήλωση που θάφτηκε από πολλά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας ότι η Ρωσία σκοπεύει να καταρρίψει αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία.

«Η Ρωσία απειλεί να εκδικηθεί μετά την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ», αναφέρει ο τίτλος της ιστοσελίδας της New York Post. «Η καταστροφή του συριακού αεροσκάφους προκαλεί απειλές από τη Ρωσία», ανέφερε το Fox News. To γερμανικό Die Welt κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία «απειλεί τις ΗΠΑ με επιθέσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας».

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα καταρρίψει όλα τα αεροσκάφη στα δυτικά του Ευφράτη. Αν συμβεί αυτό, τότε ουσιαστικά σημαίνει ένας πλήρης πόλεμος», γράφει ο δημοσιογράφος του NBC, Hans Nichols.

«Ρωσία προς Αμερική: Τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού θα θεωρούνται ως στόχοι στον ουρανό πάνω από τη Συρία», δήλωσε ο ανταποκριτής του CNN, Jim Sayatto.


Δεν υπάρχουν σχόλια: