21 Ιουνίου, 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑ «ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ» ΓΙΑ ΗΠΑ Η ΡΩΣΙΑ

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, ανέφερε ότι η Μόσχα αρχίζει να επεξεργάζεται τα μέτρα που θα λάβει, μετά τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ κατά πολιτών και οργανώσεων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «λυπούμαστε γι 'αυτό (σ.σ την απόφαση της Ουάσιγκτον). Και με το σκεπτικό ότι για άλλη μια φορά χάνονται ευκαιρίες για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων, θα αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τα μέτρα αντίδρασης μας». Επιπλέον, τόνισε: «Οι Ρώσοι εκπρόσωποι που βρίσκονται στη λίστα, δεν θα υποφέρουν από αμερικανικές κυρώσεις».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη κυρώσεις σε 38 άτομα και εταιρείες που σχετίζονται με τις ρωσικές δραστηριότητες στην Ουκρανία. Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων αφορά τους Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους και εταιρείες που οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν ότι βοηθούν τη Ρωσία. 

Και όπως υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούχιν, οι νέες κυρώσεις αποσκοπούν στη «διατήρηση της πίεσης στη Ρωσία να εργαστεί προς μια διπλωματική λύση. Δεν θα υπάρξει ανακούφιση από τις κυρώσεις έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών του Μινσκ».

Τα νέα μέτρα παγώνουν τα εγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις αμερικανικές τράπεζες, ενώ, απαγορεύουν στις αμερικανικές εταιρείες να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με τους κατονομαζόμενους. Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε τις κυρώσεις στη Ρωσία για άλλον ένα χρόνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: