02 Ιουνίου, 2017

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΖΟΥΡΑΦΑ “ΠΑΙΖΟΥΝ” ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Παίζουν με τη φωτιά αλλά και με ανθρώπινες ζωές οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της ελληνικής άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία οι Τούρκοι επιχειρούν με ακραίες ενέργειες την πρόκληση σοβαρού ατυχήματος, επιδιώκοντας προφανώς την κλιμάκωση της έντασης.

Το σοβαρότερο απ΄ αυτά τα περιστατικά σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι πέριξ της νησίδας Ζουράφα, την ελληνική κυριαρχία της οποίας ευθέως αμφισβητούν οι Τούρκοι. Κορβέτα του τουρκικού ναυτικού έπλευσε στη περιοχή παραβιάζοντας ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ του Στόλου, έσπευσε στη περιοχή και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ζήτησε την άμεση αποχώρηση του τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Ο τούρκος κυβερνήτης αρνήθηκε να αποχωρήσει. Όταν η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να αποκλείσει τον πλου της τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά ύδατα, ο τούρκος κυβερνήτης μ΄ έναν απότομο και άκρως επικίνδυνο ελιγμό άλλαξε ξαφνικά πορεία περνώντας ελάχιστα μέτρα μπροστά από τη πλώρη του ελληνικού πολεμικού.

Η σύγκρουση που θα ήταν σφοδρή και με απροσδιόριστο αποτέλεσμα αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή χάρη στην ετοιμότητα και την εμπειρία του κυβερνήτη και του πληρώματος της φρεγάτας! Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο επικίνδυνος θαλάσσιος ελιγμός δεν έγινε τυχαία. Οι Τούρκοι δείχνουν να επιζητούν το ατύχημα στο Αιγαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: