20 Ιουνίου, 2017

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Οι ΗΠΑ οδηγούν σε κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία. Να η ευκαιρία που περίμενε ο Τσιπροκαμμένος για να εκχωρήσει ως αναλώσιμη την εδαφική επικράτεια και την πολεμική αεροπορία της Ελλάδας.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προχώρησε την Κυριακή σε κατάρριψη αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας. Την στιγμή της επίθεσης το Συριακό αεροπλάνο πραγματοποιούσε επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL), περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Ράκκα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Ο πιλότος που εκτοξεύτηκε από το αεροπλάνο πάνω από το ελεγχόμενο από την IS έδαφος αγνοείται. Είναι το δεύτερο περιστατικό μετά το χτύπημα από αμερικανικά αεροπλάνα σε στρατιωτική φάλαγγα του στρατού της Συρίας στις 18 Μαΐου φέτος.

Τα αμερικανικά αεροπλάνα στη Συρία επιτέθηκαν στην στρατιωτική φάλαγγα γιατί αγνόησε τις προειδοποιήσεις και παραβίασε μια απαγορευμένη ζώνη γύρω από μια βάση όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύουν Σύρους(;) επαναστάτες (βλέπε μισθοφόρους) για να πολεμήσουν (υποτίθεται) το Ισλαμικό Κράτος. 

Έτσι δικαιολογήθηκαν τότε οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου.Μόλις χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία με τους Αμερικανούς ομολόγους του στο πλαίσιο του Μνημονίου για την πρόληψη των συμβάντων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των αερομεταφορών στη Συρία μετά την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους από το συνασπισμό.

«Στους τομείς των αποστολών μάχης του ρωσικού αεροπορικού στόλου στους Συριακούς ουρανούς, όλα τα αερομεταφερόμενα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών και των μη επανδρωμένων πτητικών μέσων του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Ευφράτη, θα παρακολουθούνται από το ρωσικό έδαφος και τις δυνάμεις αεράμυνας ως εναέριοι στόχοι», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Συρίας «παραβιάζει κυνικά» την κυριαρχία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, δήλωσε ο Ρωσικός στρατός. Οι ενέργειες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα «στρατιωτική επίθεση» εναντίον της Συρίας, προσθέτει η δήλωση. 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα ήταν σε αποστολή στον εναέριο χώρο της Συρίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Su-22 της Συρίας, ενώ ο συνασπισμός δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τη γραμμή επικοινωνίας για να αποτρέψει το περιστατικό.

«Η διοίκηση των δυνάμεων του συνασπισμού δεν χρησιμοποίησε το υφιστάμενο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των αεροπορικών εντολών της Αεροπορικής Βάσης Al Udeid (στο Κατάρ) και της αεροπορικής βάσης Khmeimim για την πρόληψη συμβάντων στον εναέριο χώρο της Συρίας.» 

Εν τω μεταξύ η Ρωσία ενίσχυσε την αεροπορική βάση Kheimim με νέες συστοιχίες S-400, αλλά και με πυραυλικά συστήματα μέσου βεληνεκούς προκειμένου να είναι σε θέση να απαντήσει σε τυχόν νέα απειλή από την αεροπορία των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια η Ρωσία, αλλά και η κυβέρνηση της Συρίας, ουσιαστικά ανακοίνωσαν ότι θα είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη κάθε φορά που αεροπλάνα της συμμαχίας των ΗΠΑ, εκτελούν αποστολές στο εναέριο χώρο της Συρίας. 

Οι ΗΠΑ από τη μεριά τους, μετά την αποτυχία της κατά μέτωπο επίθεσης με τόμαχοκ εναντίον της Συρίας στις 6 Απριλίου φέτος, δοκιμάζουν τις ανοχές και τις αντοχές τόσο της Συρίας, όσο και κυρίως της Ρωσίας από την μεριά του Ευφράτη ποταμού. Δηλαδή από την Ιορδανία και το Ιράκ. Ψάχνουν εναγωνίως «τρύπα» στην ομπρέλα αεράμυνας της Συρίας.

Την επομένη της κατάρριψης του Συριακού πολεμικού αεροσκάφους, οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εξαπολύσαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Χαλιφάτου από το Ιρανικό έδαφος. Η αφορμή είναι τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφος του Ιράν. 

Στην πραγματικότητα το Ιράν με τις επιθέσεις αυτές, ήθελε να δείξει σε ΗΠΑ και Ισραήλ τις αναβαθμισμένες δυνατότητες που διαθέτει για χτυπήματα με εξελιγμένα συστήματα πυραύλων εδάφους-εδάφους τύπου τόμαχοκ, των οποίων το δραστικό βεληνεκές φτάνει από το έδαφος του Ιράν έως τις ακτές της Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ψάχνουν αφορμή για κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και σ’ ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ο Νετανάχιου δηλώνει έτοιμος να ξαναεισβάλει στο Λίβανο, αλλά και στη νότια Συρία προκειμένου να αντιμετωπίσει τους «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ.

Επίτηδες οδήγησαν τις Συριακές και Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση ετοιμότητας. Είναι σίγουρο ότι η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ θα δοκιμάσει αυτή την ετοιμότητα. Θα δοκιμάσει να δει αν οι Ρώσοι και ο Άσσαντ είναι σε θέση να καταρρίψουν αεροσκάφη, ή να πλήξουν θέσεις των συμμάχων που δρουν και απειλούν ευθέως τι θέσεις των Σύρων και των Ρώσων.

Η κίνηση του Ιράν δηλώνει επίσης πώς σε περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου εναντίον της Συρίας από τη συμμαχία των ΗΠΑ, δεν θα μείνει αμέτοχο. Κι αυτή τη φορά οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν να αντιμετωπίσουν έναν στρατό με απαρχαιωμένα οπλικά συστήματα τύπου scud, αλλά ένα σύγχρονο στρατό τον πιο ισχυρό στην περιοχή σε αριθμούς και όπλα. 

Ανάλογης ισχύος πυρός με τον Ισραηλινό.Τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια της Ρωσίας οι Ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εκσυγχρονίστηκαν εκ βάθρων και απέκτησαν εξαιρετική πολεμική εμπειρία στα πεδία μάχης της Συρίας. 

Σήμερα το Ιράν διαθέτει τη δική του πολεμική βιομηχανία, όπου παράγει τα δικά του άρματα μάχης (ισάξια των Τ-90 της Ρωσίας), πυραυλικά συστήματα, σύγχρονα μαχητικά, drones, κοκ.

Το Ιράν φρόντισε επίσης να αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό πολεμικό στόλο, προκειμένου να ελέγξει τα στενά του Ορμούζ και τον Περσικό κόλπο. 

Ο στόλος του Ιράν αποτελείται από ταχύτατα πλοία επιφανείας με μεγάλη δύναμη πυρός και έναν εξαιρετικά πολυάριθμο και εξελιγμένο στόλο υποβρυχίων, που το ίδιο το Ιράν έχει αναπτύξει πάνω σε σχέδια υποβρυχίων της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας. Κυρίως υποβρυχίων τσέπης. 

Ο στόλος αυτός δίνει τη δυνατότητα στο Ιράν να ελέγξει και να κλείσει τον Περσικό κόλπο ανά πάσα στιγμή το θελήσει. Ποτέ άλλοτε οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν αντιμετώπισαν τέτοια ανατροπή στους στρατιωτικούς συσχετισμούς στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Τουλάχιστον μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του υπαρκτού σοσιαλισμού. 

Πολύ περισσότερο καθώς το Χαλιφάτο και οι μισθοφόροι των ΗΠΑ χάνουν κατά κράτος στον πόλεμο που ξεκίνησαν με την επέμβασή τους στη Συρία το 2011. Εν τω μεταξύ στην ελεύθερη ζώνη της Συρίας όπου πλέον έχουν εξαλειφθεί οι απειλές από τους μισθοφόρους «τρομοκράτες» έχει ξεκινήσει ήδη η ανοικοδόμηση με ρυθμούς εντυπωσιακούς. 

Η Χαλέπα – η πιο κατεστραμμένη πόλη της Συρίας – ανοικοδομείται ταχύτατα. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – ιδιαίτερα στον τομέα της βιοτεχνίας και της μεταποίησης – ανοίγουν ξανά με τη βοήθεια χρηματοδοτήσεων του κράτους και των εγχώριων τραπεζών, οι οποίες σημειωτέον δεν έκλεισαν ούτε μια ημέρα από την έναρξη του πολέμου.

Ο κόσμος αρχίζει να βρίσκει δουλειά και η φυσιολογική ζωή επανέρχεται σιγά-σιγά. Κι όλα αυτά σχεδόν αποκλειστικά με εγχώρια χρηματοδότηση. Χωρίς ξένες επενδύσεις και ξένα κεφάλαια. Προς μεγάλο εκνευρισμό των διεθνών αρπακτικών που περίμεναν να «αξιοποιήσουν» προς ίδιον όφελος την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία. 

Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει το μένος των αγορών εναντίον του Άσαντ και της κυβέρνησής του, που τολμούν να ανοικοδομούν τη χώρα χωρίς να παρακαλάνε για ξένες επενδύσεις και ξένα δάνεια.

Αν μάθουν οι χώρες και οι λαοί ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς να έχουν ανάγκη ξένες επενδύσεις και ξένα δάνεια, τότε τι θα γίνει; 

Πώς θα επιβιώσουν οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι και οι ραντιέρηδες των αγορών; Πώς θα τα κονομάνε οι απανταχού επαγγελματίες της πολιτικής; 

Πώς θα πλουτίζουν από το μόχθο και το αίμα των λαών παγκόσμια; 

Πώς θα κρατηθεί το παγκόσμιο σύστημα αγυρτείας και απάτης με μετοχές, τίτλους, χρεόγραφα και παράγωγα;

Το άγχος αυτό έχει αποτυπωθεί και στην πρεμούρα των ΗΠΑ να γενικεύσουν τον πόλεμο στη Συρία και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Έστω κι αν χρειαστεί η άμεση εμπλοκή των στρατιωτικών τους δυνάμεων. 

Ακόμη κι αν χρειαστεί να αμολήσουν τον λυσσασμένο Νετανάχιου, που ζει για να δει τη Μέση Ανατολή να φλέγεται και όλους αυτούς τους σκούρους υπανθρώπους ιθαγενείς – όπως τους αντιλαμβάνεται η ρατσιστική-σιωνιστική ιδεολογία του – της περιοχής μέχρι και το Ιράν να πνίγονται στο αίμα. 

Κι αν χρειαστούν πυρηνικά πλήγματα; Η καλύτερή του. Θέλετε παράδειγμα για το πόσο αδίστακτη είναι η συμμαχία των ΗΠΑ-Ισραήλ; Προκειμένου να κερδίσουν τον έλεγχο της περιοχής της Μουσούλης και της Ράκα, η εν λόγω συμμαχία δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει και χημικά όπλα. 

Και μάλιστα από τα χειρότερα, δηλαδή τον λευκό φώσφορο.Οι καταγγελίες και τα αποδεικτικά ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποιούν λευκό φώσφορο αδιάκριτα σε κατοικημένες περιοχές της Μουσούλης με εκατοντάδες αμάχους θύματα, πέρασε στα ψηλά των ΜΜΕ της πολιτισμένης Δύσης. 

Οι καταγγελίες συνεχίζονται και για τη Ράκκα, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να αναδείξει το θέμα. Στην περίπτωση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δεν τίθεται καν θέμα εγκλήματος πολέμου. 

Βλέπεις, άλλο τα θύματα από τους κακούς σκουρόχρωμους ισλαμιστές «τρομοκράτες» στον παράδεισο της πολυπολιτισμικότητας, της ανοχής και της ελευθερίας ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής εκπόρνευσης στις εκφασισμένες κοινωνίες της Δύσης. Κι άλλο τα θύματα των δυτικών εκπολιτιστών της απολίτιστης Ανατολής. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Οι «τρομοκράτες» είναι κάτι βρωμεροί σκουρόχρωμοι και απολίτιστοι ανατολίτες, που πιστεύουν στο αιρετικό Ισλάμ και μισούν τον εξαίσιο τρόπο ζωής μας. Δεν αντέχουν εκ φύσεως τα χρηστά ήθη μας. Ενώ οι πολιτισμένοι δυτικοί είναι ενάρετοι χριστιανοί και επομένως μπορούν άνετα να εξολοθρεύουν κατά χιλιάδες ολόκληρους λαούς. 

Πώς αλλιώς θα εκπολιτίσουν τους απολίτιστους; 

Πώς αλλιώς θα τους μάθουν τι σημαίνει δημοκρατία και ελευθερία δυτικού τύπου; 

Πώς αλλιώς θα τους πείσουν ότι μόνο ένας τρόπος ζωής υπάρχει, αυτός που υπαγορεύουν οι αγορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: