13 Ιουνίου, 2017

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Μπορεί κανείς να προσάψει πολλά στις ΗΠΑ για  ανάμιξη στα εσωτερικά άλλων χωρών. Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική της Ουάσιγκτον για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ηγεμονίας της.

Η εξωτερική πολιτική της Αμερικής περιγράφεται ανάγλυφα από ένα πρώην στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών, τον William Blum, στο έργο του “America’ s Deadliest Export: Democracy-The Truth about us foreign policy and everything else (2013)”.Στο έργο του ο Blum αναφέρει μεταξύ άλλων: Η Αμερική μετά το 1945 για να επιτύχει τον στόχο της:

1-Προσπάθησε  να ανατρέψει περισσότερες από 50 νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις.

2-Αποπυράθηκε να δολοφονήσει 50 και πλέον ηγέτες και κατάφερε να σκοτώσει  πολλούς από αυτούς.

3-Επενέβει άμεσα σε δημοκρατικές εκλογές  σε περισσότερες από 30 χώρες.

4-Βομβάρδισε πάνω από 30 κράτη

5-Επιχείρησε να πατάξει εθνικά και λαϊκά κινήματα σε τουλάχιστον 20 χώρες.

Μπορεί όλα αυτά να είναι σωστά . Κανείς, όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την άψογη δημοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Νίξον εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί, γιατί τόλμησε να παρέμβει στην Δικαιοσύνη. Ο Κλίντον κατηγορήθηκε όχι για τη σχέση του με την Λεβίνσκη, αλλά γιατί είπε ψέματα.

Την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός λαός παρακολούθησε με κομμένη ανάσα την κατάθεση του Αρχηγού του FBI James Comey, στο Κογκρέσο , για την παρέμβαση του Προέδρου Τράμπ σε έρευνα που διεξάγεται , για τον παραιτηθέντα πρώην σύμβουλο ασφαλείας του Προέδρου Michael Flynn  και τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος κάλεσε τον αρχηγό του FBI και του είπε ¨Ο Flynn είναι καλός άνθρωπος. Ελπίζω να σταματήσεις πια αυτή την υπόθεση¨.  Ζήτησε με λίγα λόγια από τον Αρχηγό του FBI να σταματήσει την διερεύνηση του σκανδάλου που ερευνάται. Η κατάθεση του καταλυτική για τον Πρόεδρο, ο οποίος θα έχει συνέχεια την ανάσα του Εισαγγελέα πίσω από το κεφάλι του, για το υπόλοιπο της θητείας του.

Ο Τράμπ έκανε κάτι πολύ φυσικό για τα ελληνικά δεδομένα. … Εδώ παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη οι πάντες. Ποιος Αρχηγός Αστυνομίας θα τολμήσει να κατηγορήσει ακόμα κι έναν βουλευτή που παρεμβαίνει απροκάλυπτα στο έργο του;

Και μετά λέμε ότι εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία! Μα έτσι που την καταντήσαμε την μετατρέψαμε σε μια ανάλγητη οχλοκρατία.  Όταν σε μια χώρα δεν λειτουργούν οι θεσμοί, όταν η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη τότε δεν υπάρχει δημοκρατία. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα διέπραξαν τα τελευταία χρόνια εγκλήματα που σταχυολογούν τα αδικήματα  εσχάτης προδοσίας και  Γενοκτονίας. 

Καταπάτησαν ασύστολα το Σύνταγμα , τους Νόμους και όλες τις αρχές δικαίου. Πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τις γνωματεύσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ψήφισαν νόμους που θέτουν σε ομηρία τη χώρα για πολλά χρόνια σε μια νύχτα, χωρίς καν να τους διαβάσουν.

Τι πίκρα, αλήθεια, πόση απογοήτευση… Και ας μην λέμε μας φταίει ο ένας και ο άλλος. Μας φταίει το κάλπικο κοινοβουλευτικό μας σύστημα που δεν τιμωρεί, ως όφειλε κανέναν για πράξεις ή παραλείψεις του. Παρατηρούμε επί χρόνια την μια κυβέρνηση να καλύπτει την άλλη και τη Δικαιοσύνη να κοιμάται ήσυχα, νηφάλια αρκεί να μη θίγονται τα κεκτημένα τους…….

Δεν υπάρχουν σχόλια: