29 Ιουνίου, 2017

ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, παρόμοια με την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη, η οποία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο και είχε άδοξο τέλος για την Τουρκία.

Μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα σύνορα της Τουρκίας απειλούνται από τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή και ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση οποιουδήποτε κουρδικού κράτους στη Συρία.

“Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη αρνητικές διαδικασίες στη Συρία. Σε περίπτωση που θα οδηγήσουν σε απειλή για τα σύνορά μας, θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως στην Ασπίδα Ευφράτη.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση ενός κουρδικού κράτους στη Συρία και είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια  μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εκστρατεία εάν χρειαστεί “, δήλωσε. Επί της ουσίας ο Ερντογάν βάζει απέναντί του τις ΗΠΑ που ως γνωστόν χρησιμοποιούν τους Κούρδους ως χερσαία τους δύναμη.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντρίμ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: