20 Ιουνίου, 2017

ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

 

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αποφάσισε να μεταφέρει τα αεροσκάφη του στη Συρία μετά από το περιστατικό που έγινε με την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους.

«Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη θέση των αεροσκαφών μας στη Συρία για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά του ISIS, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πληρωμάτων μας», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το συριακό στρατό, ο διεθνής συνασπισμός που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ κατέρριψε συριακό αεροσκάφος στη Ράκα, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει τις αραβο-κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι αμερικανικό αεροσκάφος κατέρριψε συριακό μαχητικό αεροσκάφος που έριχνε βόμβες κοντά σε θέσεις μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο πλαίσιο «της συλλογικής αυτοάμυνας των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον συνασπισμό», δηλαδή των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

«Η αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού έβαλε εναντίον ενός από τα μαχητικά μας αεροσκάφη στην περιοχή της Ρεσάφα, στο νότιο τμήμα της επαρχίας της Ράκα, την ώρα που εκτελούσε αποστολή κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συριακού στρατού. 

«Η γενική στρατιωτική διοίκηση του στρατού προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες αυτής της κατάφωρης επίθεσης στις προσπάθειες με στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά στην Συρία αναμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και του αραβο-κουρδικού συνασπισμού στην επαρχία της Ράκα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντέδρασε με τον σκληρότερο τρόπο στο γεγονός ότι αεροπλάνο του Αμερικανικού συνασπισμού κατέρριψε στη Συρία το μαχητικό Su-22 στην επαρχία της Ράκκα.

Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται για τη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για την πρόληψη συμβάντων στον αέρα. Το Υπουργείο Αμύνης πρόσθεσε ότι αυτές τις ώρες στον εναέριο χώρο αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούν αποστολές μάχης.

«Η διοίκηση των δυνάμεων του συνασπισμού δεν χρησιμοποίησε το υφιστάμενο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των αεροπορικών εντολών της αεροπορικής βάσης El-Udeid και της αεροπορικής βάσης Khmeimim για την πρόληψη συμβάντων στον εναέριο χώρο της Συρίας», σημείωσε το στρατιωτικό τμήμα. Έτσι η Ρωσία αποφάσισε την ακύρωση της συμφωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: