09 Ιουνίου, 2017

ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Κατάρ συζητά με το Ιράν και την Τουρκία για να διασφαλίσει προμήθειες τροφίμων και νερού εν μέσω ανησυχιών για πιθανές ελλείψεις, δύο ημέρες αφού οι δύο μεγαλύτεροι προμηθευτές του, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές τους σχέσεις με τη χώρα που εξαρτάται από τις εισαγωγές.

«Συζητάμε με την Τουρκία και το Ιράν και άλλες χώρες», δήλωσε ένας αξιωματούχος του Κατάρ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, προσθέτοντας ότι τα προϊόντα θα εισαχθούν στη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων της Qatar Airways.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αρκετά αποθέματα δημητριακών στην αγορά του Κατάρ για τέσσερις εβδομάδες και η κυβέρνηση διαθέτει μεγάλα στρατηγικά αποθέματα τροφίμων στη Ντόχα.

Το Κατάρ απορρίπτει εκ νέου τους ισχυρισμούς για παροχή στήριξης στην τρομοκρατία. Το Κατάρ απέρριψε σήμερα εκ νέου τους ισχυρισμούς ότι στηρίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία, μετά την κίνηση τεσσάρων αραβικών χωρών που έχουν διακόψει τις οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις μαζί του να θέσουν το εμιράτο εντός της λίστας «παρακολούθησης της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων» που διατηρούν.

«Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με ''τη λίστα παρακολούθησης για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” για ακόμη μία φορά δίνει έμφαση σε αβάσιμους ισχυρισμούς, που δεν αποδεικνύονται με ρεαλιστικά γεγονότα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κατάρ.

«Η θέση μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πιο ισχυρή από τις θέσεις αρκετών από αυτούς που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση -γεγονός που αγνοήθηκε εσκεμμένα από τους υπογράφοντες» τόνισε η ίδια ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: