30 Ιουνίου, 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΛΟΓΑ»

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Κέντρου «Νικόλαος και Ιωάννα Καμαράτου» του Συλλόγου «Φλόγα» για τη φιλοξενία εφήβων που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα και άλλα Νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας. 

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στηρίζει το έργο του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.


Τα μέλη του Συλλόγου καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξη του, καθώς και τους ιερείς του ι. ν. Αγίας Τριάδας Χολαργού για την καλή συνεργασία. 

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη όσους συνετέλεσαν, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το έργο και «να επικρατήσει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αγάπης».

Επεσήμανε, ότι στο Ευαγγέλιο που ακούσαμε ο Κύριος αναφέρει ότι δεν ήρθε για να καταλύσει τους νόμους, αλλά για να τους συμπληρώσει.

Έτσι καλούμαστε να κάνουμε και εμείς, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα που όλοι αγωνίζονται στο πώς θα αυξήσουν τα προσωπικά τους έσοδα, έρχονται αυτές οι καταπληκτικές περιπτώσεις ανθρώπων που προσφέρουν για τους άλλους»,

Ενώ μίλησε και για τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την σημαντική προσφορά τους, όπως συμβαίνει με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που στηρίζει το έργο της Εκκλησίας.

«Κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι δουλειά του Κράτους και όχι δική μας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «βεβαίως και είναι, αλλά εμείς δεν είμαστε θεατές.

Γιαυτό και στεκόμαστε πλάι σε αυτές τις προσπάθειες», ενώ κάλεσε τους ιερείς της ενορίας να σταθούν στο πλευρό αυτής της πρωτοβουλίας. 


Ο Προϊστάμενος του Ι.Ναού Αγίας Τριάδας Χολαργού Αρχιμανδρίτης Ειρήναρχος μιλώντας στον 89,5 εξήγησε ότι με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός Ναός, παραχώρησε το οικόπεδο επί της οδού Β. Μελά 29Α,

Το οποίο είχε περιέλθει στον Ιερό Ναό με δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Καβαλλιέρου, προκειμένου να οικοδομηθεί ο ξενώνας με χρηματοδότηση του ζεύγους Καμαράτου.

Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο Αρχιεπίσκοπος παρείχε την πλήρη υποστήριξη του. Ο εξοπλισμός του «Κέντρου» είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με το
«ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» η Φλόγα αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στην Αθήνα για να υποβληθούν σε θεραπεία στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: