03 Ιουνίου, 2017

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Δυστυχώς για την Ελλάδα είναι εμφανές πως η γεωστρατηγική σκακιέρα αλλάζει κι εμείς παραμένουμε αποκλεισμένοι από το Παγκόσμιο Παιγνίδι.

Η δήλωση του Πούτιν «συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης (στην Τουρκία) των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό» προκαλεί αναστάτωση στην Ελλάδα. Το δεύτερο όμως σκέλος φέρνει την ανατροπή στο γεγονός και δείχνει ότι μπορεί η Ρωσία να προχωρά σε αυτή την κίνηση, αλλά στην ουσία, πρόκειται για μια απαγόρευση και μια παγίδα που στήνει στη γείτονα χώρα, καθώς δεν θα επιτρέπεται η παραγωγή τους εκεί.

«Όσον αφορά τη συνεργασία στην κατασκευή των συστημάτων αυτών στην Τουρκία, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με το πόσο έτοιμη είναι γι αυτό η τουρκική βιομηχανία. Τέτοια τεχνολογία προς το παρόν δεν παράγουμε πουθενά στο εξωτερικό».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ως παράδειγμα τους πυραύλους BrahMos,τους οποίους κατασκευάζει η Ρωσία σε συνεργασία με την Ινδία. «Αυτό συμβαίνει δεκαετίες και είναι κάτι που θέλει μεγάλη προετοιμασία και τεχνολογική κατάρτιση στελεχών» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ρωσο-ινδική συνεργασία στον τομέα αυτό, για να προσθέσει τα εξής: 

«Βεβαίως στην ουσία δεν υπάρχει κάτι που να είναι αδύνατο. Είμαστε μάλιστα έτοιμοι να πουλήσουμε τα πλέον σύγχρονα και εξελιγμένα συστήματα».Πέραν από τη.. δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλαξε ο Ρώσος πρόεδρος στην Τουρκία, το θέμα πρέπει να το προσεγγίσουμε και ως Ελλάδα.

Βλέπουμε λοιπόν οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν έχουν πρόβλημα να συνεργάζονται με μικρότερες όταν το συμφέρον είναι αμοιβαίο. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κι όχι να τα έχουμε για ξεπούλημα. 

Θέσεις εργασίας θα είχαμε, γεωστρατηγική ασφάλεια και το βασικό... θα είχαμε βαριά βιομηχανία.Όμως όχι. Όλα να τα δώσουμε να παραμείνουμε δέσμιοι των Μνημονίων και οι αντίπαλοί μας να κερδίζουν τα οφέλη...



Δεν υπάρχουν σχόλια: