29 Ιουνίου, 2017

Ο ΟΗΕ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

Νέα πρόκληση που προσβάλει την Ελλάδα και την ιστορία έκανε ο γνωστός ανθέλληνας Μάθιου Νίμιτς, καθώς σύμφωνα με το Σκοπιανό «Διεθνές “Μακεδονικό” Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τορόντο» που έχει ως έμβλημά του όλη τη Μακεδονία ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ δήλωσε «Ανεπίσημα- εάν ήμουν Μακεδόνας, δεν θα διαπραγματευόμουν το όνομά μου».

Εδώ να τονίσουμε ότι δηλώσεις από τέτοια πρόσωπα δεν έχει σημασία εάν είναι επίσημα ή ανεπίσημα, καθώς έχουν την ίδια βαρύτητα. Στην ουσία ο Νίμιτς καλεί τα Σκόπια να μην κάνουν πίσω στο θέμα της ονομασίας, όμως κάτι τέτοιο μόνο τη ΠΓΔΜ μπορεί να βλάψει καθώς δεν θα μπει ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Παρόλα αυτά ο Νίμις, ακόμη και σ’ αυτό, έχει διαφορετική άποψη. Σε σχετική ερώτηση Σκοπιανών υποστήριξε ότι μια τέτοια στάση των Σκοπίων δεν θα έχει καμία συνέπεια. Εάν λάβουμε αυτή τη δήλωση σοβαρά, θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της αυτά τα λόγια.

Καθώς μπορεί να γνωρίζει ο Νίμιτς ότι η Δύση θα υποχρεώσει την Ελλάδα να δεχθεί τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με λύση ή όχι της ονομασίας. Μπορεί δηλαδή να έχει ήδη κάνει κάποια συμφωνία η Ελλάδα; Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αφήσει αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: