13 Ιουνίου, 2017

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή που άρχισε να μετράει το νησί πληγές από τον Εγκέλαδο, ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωνσταντίνος Δήμτσας με συνεργάτες του προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των σεισμοπλήκτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την αγωνία του και ζήτησε από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων που κατέρρευσαν τα σπίτια τους στη Βρίσα, στο Πλωμάρι και όπου αλλού.

Ακόμη να ενισχύσει τις προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου στη παροχή οποιασδήποτε κοινωνικής παρέμβασης και ουσιαστικής βοήθειας.

Ανθρωπιστική βοήθεια δεκάδων τόνων σε τρόφιμα, ρουχισμό και εμφιαλωμένο νερό παραδίδεται από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την κάλυψη των άμεσων αναγκών ενώ παράλληλα θα καταγράψει τι είδους ανάγκες και προβλήματα έχουν προκύψει σε κατοίκους της Λέσβου.

Ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε τη Βρίσα και τα χωριά της επαρχίας Πλωμαρίου, συνομίλησε με κατοίκους που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές στα σπίτια τους.

Ενώ συγχρόνως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις τοπικές αρχές, το στρατό και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: