11 Ιουνίου, 2017

ΜΕ ΤΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ;

 

Μετά τους 5.000 στρατιώτες της Τουρκίας, το Πακιστάν αποφάσισε να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες στο Κατάρ.  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να προβλέψει τις συνέπειες των αλλαγών που προκύπτουν από το θριαμβευτικό χορό του σπαθιού του στο Ριάντ. Ή μπορούσε;

Το γεγονός είναι ότι ο Οίκος των Σαούντ εκτινάχτηκε, σε μια αστραπή, κυνηγώντας το Κατάρ και τορπιλίζοντας από τα μέσα αυτό το ένδοξο σχέδιο για Αραβικό ΝΑΤΟ, ας το ονομάσουμε το ΝΑΤΟGCC (GCC=Gulf Cooperation Council), του οποίου η ίδρυση γιορτάστηκε με μεγάλη λαμπρότητα.

Ένας  κατενθουσιασμένος Τραμπ τουίταρε 3 φορές την έγκριση του για να συνεχίσει το Ριάντ να κυνηγήσει τη Ντόχα. Ο Τραμπ και το ΝΑΤΟGCC είχαν ταυτοποήσει το Νταές και το Ιράν ως «τρομοκράτες». Ο Οίκος των Σαούντ πρόσθεσε ένα στρώμα και κατήγγειλε ότι το Κατάρ είναι ένας από τους κορυφαίους χορηγούς της τρομοκρατίας, δηλαδή σαν ο Ντον Κορλεόνε να κατηγορεί  τον Τόνι Σοπράνο ως μαφιόζο ...

Και ξαφνικά, σε μια απρόσμενη ανατροπή , το Νταές, με πολύ χρήσιμο και γραφικό τρόπο, υπογράμμισε την κοσμική βλακεία όλης της φάρσας, σκηνοθετώντας, ή τουλάχιστον ισχυριζόμενο ότι οργάνωσε, μια επίθεση εναντίον του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη.

Σε αντίθεση με το Κατάρ, ο Οίκος των Σαούντ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι στα πρόθυρα να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση που επιβάλλεται από τη Ουάσινγκτον για να παρεμβάλει το Ισραήλ σε ένα αραβικό ΝΑΤΟ κατά του Ιράν υπό τη καθοδήγηση του Ριάντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: