23 Ιουνίου, 2017

ΕΚΑΝΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΔΟΚΙΜΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ

 

Η δοκιμή πυραυλικού κινητήρα που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα εντάσσεται στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά δοκιμαστικών εκτοξεύσεων που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο εξέλιξης των πυραυλικού προγράμματος της, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, που διατήρησε την ανωνυμία του.

Η δοκιμή του κινητήρα επιβεβαιώθηκε κι από δεύτερο Αμερικανό αξιωματούχο, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τύπο του κινητήρα. Σύμφωνα με την εκτίμηση των ΗΠΑ, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο.

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι ετοιμάζεται γι’ άλλη μια πυρηνική δοκιμή αψηφώντας τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης για να πιέσει την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό και το βαλλιστικό της πρόγραμμα.

H ομάδα αναλυτών 38 Νorth που εδρεύει στις ΗΠΑ και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες το πεδίο πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri είναι έτοιμο για το έκτο τεστ της χώρας απ’ το 2006.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, ωστόσο, διαφωνούν ότι επίκειται πυρηνική δοκιμή. «Δεν υπάρχει κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα μέχρι στιγμής», είπε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ρο Τζάε-τσουν.

Η πιθανότητα να αψηφήσει γι’ άλλη μια φορά την διεθνή κοινότητα ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύθηκε απ’ τη στιγμή που η Πιονγιάνγκ προχώρησε σε μια σειρά πυραυλικών δοκιμών φέτος καθώς προσπαθεί να τελειοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο ικανό να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: