17 Ιουνίου, 2017

ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΕΑ «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» Η ΜΑΓΙΑΝΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το Associated Press επιβεβαιώνει αυτό που σας έχουμε γράψει εδώ και ένα μήνα περίπου, ότι δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος(ISIS) μετέφερε τη ντε φάκτο πρωτεύουσά του από την πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας στην πόλη Μαγιαντίν, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ασφαλείας και Σύρους μιντιακούς ακτιβιστές, πολλοί αρχηγοί και οπλαρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Μαγιαντίν.

Εγκαταλείποντας τη Μοσούλη στο βορειοδυτικό Ιράκ, που πολιορκείται από τον ιρακινό στρατό και τη Ράκα, στην κεντρική Συρία, που πολιορκείται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η «αλλαγή έδρας» της οργάνωσης είναι γνωστή στους Αμερικανούς αξιωματούχους και αυτός είναι ο λόγος που ο Διεθνής Συνασπισμός πραγματοποίησε πρόσφατα αεροπορικά χτυπήματα σε θέσεις της οργάνωσης στη Μαγιαντίν.

Ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εάν τους βρούμε και γνωρίζουμε που βρίσκονται, θα τους χτυπήσουμε», στέλνοντας μήνυμα στους εξτρεμιστές ότι δεν έχουν μέρος να κρυφτούν.

Η ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στη Συρία είναι το τελευταίο καταφύγιο των τζιχαντιστών που μάχονται στη Συρία και στο Ιράκ. Το Ισλαμικό Κράτος υπολογίζεται να έχει το λιγότερο 10.000 άνδρες στη Ντέιρ Αλ Ζουρ. Στην πραγματικότητα πρέπει να έχει πολλούς περισσότερους.

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος μπήκαν 
σε χωριό στη Συρία και έσφαξαν 19 αμάχους

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησε νέα επιδρομή σε χωριό που ελέγχεται από αντίπαλές του δυνάμεις στη Συρία και εκτέλεσε 19 πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ένα χωριό στην ανατολική συριακή επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ«Εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους μπήκαν στο χωριό Τζαζράτ Αλ Μπουσάμ το βράδυ της Παρασκευής, συγκέντρωσαν 19 πολίτες.

Ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, και τους εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα πτώματά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Είναι η δεύτερη επιδρομή που πραγματοποιεί κατά αμάχων τις τελευταίες ημέρες το Ισλαμικό Κράτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: