19 Ιουνίου, 2017

ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡ;

 

Θα εμπλακεί ακόμη και σε πόλεμο η Τουρκία για να υπερασπίσει το Κατάρ, που όπως φαίνεται έχει βοηθήσει με τεράστια ποσά το καθεστώς Ερντογάν; Ο Τούρκος πρόεδρος που αποδεικνύεται μάλλον “κοκοράκι” της περιοχής,  ρωτήθηκε για το θέμα και η απάντηση ήταν “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”.

Η ερώτηση ήταν “αν η Τουρκία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το Κατάρ και αν υπάρξει σύγκρουση ή πόλεμος η Τουρκία θα εμπλακεί”; “Αυτά είναι πράγματα ανεπιθύμητα και μη αναμενόμενα. Εμείς πάντως σίγουρα δεν θέλουμε κάτι τέτοιο στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ ξέρετε εκεί βάση διαθέτουν οι ΗΠΑ, βάση διαθέτει η Γαλλία και κανείς δεν αντέτεινε τίποτε για την ίδρυση αυτών των βάσεων εκεί.Εμείς στην κατεύθυνση της ασφάλειας της περιοχής και μετά από αίτημα αρχίσαμε το 2014 να στήνουμε εκεί μια βάση και εν τω μεταξύ ολοκληρώσαμε και την διαδικασία έγκρισης από την βουλή. Πέρασε από την βουλή.

Εγώ όμως τον καιρό που στηνόταν αυτή η βάση, σε επίσημη επίσκεψη μου στην Σαουδική Αραβία, είχα κάνει την ίδια πρόταση στον Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ  . Του είπα «αν βρίσκετε σωστό μπορούμε να ιδρύσουμε και μια βάση στην Σαουδική Αραβία». Τότε μου είπαν πως θα το αξιολογούσαν. 

Από τότε δεν ήρθε καμία απάντηση”. Και ο δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση ακόμη περιμένει την απάντηση Ερντογάν για το τι θα κάνει αν το Κατάρ εμπλακεί σε πολεμική σύγκρουση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: