26 Ιουνίου, 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ομοφώνως την 20ην Ιουνίου την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος  για αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου προς ενημέρωση του Σώματος σχετικώς για την κατάργηση των παλαιών Φ.Ε.Κ. και την δημοσίευση νέων για το μάθημα των Θρησκευτικών.  

Αναλυτικά αύριο το πρωί, από ώρας 6:30 έως 8:30, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της  Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια  Ιερ Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της  Ιεράς Συνόδου της  Ιεραρχας.

Θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει εκ των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει η Εισήγησις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με θέμα: «Ενημέρωσις περί του μαθήματος των Θρησκευτικών».Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: