04 Ιουνίου, 2017

ΜΙΑ…ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

 

Champions League: Η «Βασίλισσα» παρέμεινε στο θρόνο της Ευρώπης.Μία…ντουζίνα πρωταθλήματα Ευρώπης συμπλήρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «Βασίλισσα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ της Ουαλίας διέλυσε την Γιουβέντους με 4-1 και για 12η φορά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει να κατακτήσει δύο σερί Τσάμπιονς Λιγκ. 

Από την άλλη η Γιουβέντους μετά την ήττα της το 2015 από την Μπαρτσελόνα ηττήθηκε σε έναν ακόμα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι δίκαια έφτασαν στον τελικό. Έδωσαν έναν ξέφρενο ρυθμό με τους παίκτες να τρέχουν, να μαρκάρουν, να επιτίθενται, να αμύνονται σε φουλ δύναμη. 

Και αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές που μέσα στη σεζόν ξεπέρασαν τα 50 παιχνίδια σε εγχώρια και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κι όμως έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας πλούσιο και μοναδικό θέαμα.

Σ’ αυτό βοήθησε και το γρήγορο 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις στο 20’ ο Καρβαχάλ έδωσε την πάσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 για τους «μερένχες». Η Γιουβέντους όμως όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά αντέδρασε άμεσα και μάλιστα με γκολ που ίσως ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών:

Ο Μπονούτσι έβγαλε «40άρα» μπαλιά αριστερά στον Αλεξ Σάντρο ο οποίος πάνω στην κίνηση «γέμισε» στην περιοχή, ο Ιγκουαΐν με τη μπάλα στον αέρα, γύρισε στον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης με πλάτη στο τέρμα «κρέμασε» τον Κέιλορ Νάβας και έγραψε το 1-1 στο 27’. Γκολ – ποίημα. 

Ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου ημίχρονο, κόπασε στην επανάληψη ελέω Ρεάλ Μαδρίτης.  Η ισπανική ομάδα πήρε τα ηνία του αγώνα και έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό αναγκάζοντας την «Γιούβε» σε παθητικό ρόλο.

Έτσι οι Μαδριλένοι σιγά – σιγά ανέβαζαν την απόδοσή τους, πίεζαν την «Μεγάλη Κυρία» και στο 61’ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ: Ο Κασεμίρο σούταρε από πολύ μακριά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κεντίρα, πήρε απίστευτα φάλτσα και κατέληξε στη γωνία του Μπουφόν. 

Το γκολ από… σπόντα επηρέασε την Γιουβέντους που φάνηκε να τα… παρατάει. Έτσι στο 64’ οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Μόντριτς να βγάζει παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και τον Ρονάλντο να πετάγεται πρώτος στη μπάλα έκαναν το 3-1. Και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Αλέγκρι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παίξει τα τελευταία του χαρτιά. Έτσι, αντικατέστησε τον Μπαρτσάλι με τον Κουαρδάδο και τράβηξε τον Ντάνι Αλβες σε θέση δεξιού μπακ για να δώσει επιθετικότητα και από την δεξιά του πλευρά.

Η κίνηση δεν απέδωσε αφού η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο και ο αγώνας είχε πάρει την τελική του μορφή που ήταν πρωταθλήτρια και φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο 84’ η Γιουβέντους έριξε «λευκή πετσέτα» με την αποβολή του Κουαδράδο και στο 90’ η Ρεάλ έδωσε και διαστάσεις θριάμβου διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 με τον Μάρκο Ασένσιο.

Ένας παίκτης που αποκάλυψε ο Ζινεντίν Ζιντάν, που μέσα σε 17 μήνες έχει ήδη πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα και δύο Champions League με την Ρεάλ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66’ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70’ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78’ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαϊν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89’ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82’ Ασένσιο), Μπενζέμα (77’ Μπέιλ), Ρονάλντο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: