19 Ιουνίου, 2017

ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλη αμυντική άσκηση του ΝΑΤΟ στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας. 

Πρόκειται για προληπτική άσκηση καθώς θεωρείται από το ΝΑΤΟ πιθανό το σενάριο η Ρωσία να προσπαθήσει να αποκόψει τις χώρες της Βαλτικής από την υπόλοιπη δυτική συμμαχία.

Πρόκειται για μια περιοχή συνόρων 104 χιλιομέτρων (65 μίλια) μέσω γεωργικών εκτάσεων, δασών και χαμηλών λόφων, σε μια περιοχή γνωστή ως Suwalki Gap. Εάν αυτή η περιοχή ελεγχθεί από τη Ρωσία, θα αποκόψει από τη συμμαχία την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Πάνω από δύο ημέρες, ελικόπτερα των ΗΠΑ και βρετανικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε ασκήσεις όπου συμμετείχαν επίσης στρατεύματα από την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Κροατία σε μια προσομοίωση υπεράσπισης του ενδεχόμενου σημείου ανάφλεξης.

"Η περιοχή είναι ευάλωτη λόγω της γεωγραφίας της. Δεν είναι αναπόφευκτο ότι φυσικά θα υπάρξει επίθεση, αλλά ... αν αυτή η περιοχή αποκλειστεί, τότε τρεις σύμμαχοι θα είναι δυνητικά απομονωμένοι από το υπόλοιπο της Συμμαχία ", δήλωσε ο Αντιστράτηγος Ben Hodges στο Reuters.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει τέτοια σχέδια για να εισβάλει στις Βαλτικές χώρες και λέει ότι το ΝΑΤΟ απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Ευρώπη με την οικοδόμηση της στρατιωτικής παρουσίας της εκεί και την διοργάνωση τέτοιων πολεμικών αγώνων από την πλευρά του.

Για άλλη μια φορά το ΝΑΤΟ αποδεικνύει ότι ενώ κατηγορεί για τα πάντα τη Ρωσία, αυτό είναι που συνεχώς την προκαλεί με συνεχείς ασκήσεις στις περιοχές γύρω από τα σύνορά της. Βαφτίζει όλες τις ασκήσεις αμυντικές, και αναπτύσσει επιθετικές δράσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: