30 Ιουνίου, 2017

ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΔΟΣΕΙΣ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

 

Πολλά έχουν ακουστεί για το αν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ εάν θα μειωθούν ή θα παραμείνουν έως έχουν. Σήμερα όμως η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.  

«H κυβέρνηση εξετάζει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί σε 5 δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο» ξεκαθάρισε η κ. Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της στον Αnt1.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, επανλαμβάνοντας πως θα γίνουν πιο αναλογικά και θα συνυπολογίζονται κυβικά, ρύποι και παλαιότητα. Σε ότι αφορά τις υποθέσεις της φοροδιαφυγής και την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το θέμα και να μην συνεχιστεί η φοροδιαφυγή.

Όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες υποστήριξε ότι υπάρχει η δέσμευση έως το τέλος του έτους να εναρμονιστούν με τις εμπορικές αξίες. Παράλληλα, επισήμανε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν πανάκεια οι αντικειμενικές.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι την ύπαρξη παράτασης για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 17 Ιουλίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: