16 Ιουνίου, 2017

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους στο Μενίδι. Μπλόκο στο αλισβερίσι των χρηστών ναρκωτικών με διακινητές στο Μενίδι προσπαθεί να βάλει η ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από χθες το πρωί στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», αστυνομικοί μπήκαν χθες πρωινές ώρες στην Αυλίζα και την Αγία Σωτήρα προσπαθώντας να σταματήσουν την πρόσβαση στους χρήστες ναρκωτικών.

Όπως λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων έχουν βάλει σε εφαρμογή την μέθοδο «στέρησε τον πελάτη για να χτυπήσεις τον έμπορο ναρκωτικών». Την ίδια ώρα η απόγνωση των κατοίκων της περιοχής μεγαλώνει όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός. 

«Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριο, το αλισβερίσι των ναρκωτικών δεν έχει σταματήσει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μενιδίου, δύο ομάδες ΔΙΑΣ και μια ΟΠΚΕ έστησαν μπλόκα στις στάσεις «Ταχυδρομείο» και «Παλιό Τελωνείο» των γραμμών λεωφορείων Α10 και Β10 στον σταθμό του ΟΣΕ και στον προαστιακό.

Προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων 60 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους παραδέχθηκαν ότι είναι τοξικομανείς και πηγαίνουν τακτικά στα συγκεκριμένα σημεία της Αυλίζας και της Αγίας Σωτήρας για να προμηθευθούν την δόση τους.

Και οι 60 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν εκκρεμούσε εις βάρος τους κάποια καταδικαστική απόφαση ή ένταλμα σύλληψης.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμό της αστυνομίας θα εφαρμόζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους τοξικομανείς να επισκέπτονται την περιοχή για να αγοράσουν την δόση τους.

Παράλληλα, δύο αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αττικής έχουν ξεκινήσει την οργάνωση του Τμήματος Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων, που ανακοινώθηκε ότι θα συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Το συγκεκριμένο τμήμα θα διαχειρίζεται σε κεντρικό επίπεδο όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν για την δράση εγκληματικών ομάδων στη Δυτική Αττική.

Πόλεμος στο Μενίδι: Aπελπισμένοι οι κάτοικοι, 
οι Ρομά «απαντούν» με αδέσποτες σφαίρες
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή - Οι κάτοικοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αξιώνοντας την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τον τερματισμό της γκετοποίησης της περιοχής

Οκτώ ημέρες έχουν περάσει από το ξαφνικό και άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι και η κατάσταση μοιάζει σαν μια πυριτιδαποθήκη που μία σπίθα αρκεί για να εκραγεί. 

Ακόμη και χθες, Πέμπτη, αδέσποτοι πυροβολισμοί από τα γκέτο των Ρομά ηχούσαν στον αέρα βεβαιώνοντας τους νομοταγείς πολίτες των Αχαρνών πως ακόμα κι αν διαδηλώνουν κάθε μέρα εκείνοι δεν πρόκειται να τους φοβηθούν. 

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής φαίνεται πως δεν θα σταματήσει τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί μία λύση από την πολιτεία που εν μέρει θα δικαιώνει το θάνατο του 11χρονου μαθητή. 

Μαρτυρίες κατοίκων στο protothema.gr δείχνουν το αδιέξοδο και αναφέρουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους εφόσον η πολιτεία συνεχίζει να τους αφήνει απροστάτευτους μπροστά σε κάθε είδους εγκληματική απειλή. 

Νέα συγκέντρωση για τον θάνατο του Μάριου - Απών
ο δήμαρχος Αχαρνών 

Στο ίδιο έργο θεατές όσοι παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στο Μενίδι αφού για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν χθες το βράδυ στους δρόμους της πόλης ζητώντας χαρακτηριστικά «να φύγει η πρέζα και τα όπλα από το Μενίδι». 

Η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη με τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αξιώνοντας την ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τον τερματισμό της γκετοποίησης της περιοχής. 

Ωστόσο ανανέωσαν το ραντεβού τους, για σήμερα στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Καράβου προκειμένου να πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Απών από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι και σήμερα ο δήμαρχος Αχαρνών, κ. Γιάννης Κασσαβός ο οποίος αισθάνθηκε ένα προκάρδιο άλγος, καθώς με τα επεισόδια στο Μενίδι ταράχτηκε πολύΕίχε πόνους στο στήθος και πήγε στο Καρδιοχειρουργικό στο «Γεννηματά».

Έπειτα από καρδιογραφήματα, οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει στην εντατική για παρακολούθηση για 24 ώρες κι αν συνεχιστεί ο πόνος, θα προχωρήσουν σε στεφανιογραφία.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί από Ρομά, ο άδικος θάνατος του 11χρονου Μάριου και οι πολυήμερες διαδηλώσεις των κατοίκων της περιοχής προβληματίζουν έντονα την κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό σήμερα έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργείων: 

Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας και Υγείας στην οποία θα μιλήσουν ο υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών.

Όπου θα ανακοινωθούν μέτρα και ενέργειες που θα αφορούν στην εγκληματικότητα και στην αντιμετωπισή της στο Δήμο Αχαρνών.


Δημοσίευση σχολίου