22 Ιουνίου, 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) ΟΙ ΦΟΡΟΙ

 

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ)

Θα μου πείτε και λοιπόν; Πότε μας ένοιαξε ποιος εισέπραττε τους φόρους μας και για ποιόν σκοπό. Εδώ τρέχουμε να καταβάλουμε φόρους που ποτέ δεν θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί, μόνο και μόνο γιατί τρέμουμε τις συνέπειες.

Οι φόροι στην Ελλάδα, ειδικά μετά το άνοιγμα των αγορών, δεν είναι τίποτε περισσότερο από φόρος υποτέλειας του πολίτη σε μια απρόσιτη, διεφθαρμένη και απόλυτα διαπλεκόμενη εξουσία.

Με την ΑΑΔΕ όμως η συνολική επιβολή των φόρων στους πολίτες ιδιωτικοποιείται παντελώς. Κι αυτό δεν σημαίνει απλά αυθαιρεσία στον καθορισμό των φόρων και των προστίμων. Αυτό υπήρχε και παλιότερα.

Ούτε μόνο θα τηρούνται οι δεσμεύσεις προς του δανειστές. Η ΑΑΔΕ πλέον θα επιβάλει φόρους και πρόστιμα στους πολίτες ανάλογα με τις απαιτήσεις οργανωμένων συμφερόντων.

Έτσι οι εταιρείες ασφάλισης απαίτησαν να επιβληθεί πρόστιμο σ' όσους δεν έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους.

Κι έτσι η ΑΑΔΕ ξεκίνησε να μοιράζει πρόστιμα σε 4.000.000 αυτοκίνητα που βρέθηκαν ανασφάλιστα. Έστω κι αν πολλά απ' αυτά έχουν πινακίδες αλλά έχουν ακινητοποιηθεί.

Τα πρόστιμα ξεκινάνε από 250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 20ετίας ακινητοποιημένο από τον ιδιοκτήτη του, αλλά με πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για να μην καταθέσει τις πινακίδες.

Ώστε ο Δήμος να μην έρθει να του το κατασχέσει. Για όσους έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους με τις πινακίδες κατατεθειμένες στην εφορία και παρκαρισμένα σε ιδιωτικούς χώρους, έρχεται καινούργιο χαράτσι.

Μην ανησυχείτε. Θα βρουν τρόπο να πληρώσουμε όλοι, ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουμε. Άλλωστε, που μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας; Σε ποια κρατική υπηρεσία; Σε ποια δικαιοσύνη;




Δεν υπάρχουν σχόλια: