09 Ιουνίου, 2017

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

Υπάρχουν κάποιες δηλώσεις ξένων πολιτικών τις οποίες θα πίστευε κανείς ότι τις έχουν κάνει Έλληνες πατριώτες, όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν πάντα τις κάνουν οι ξένοι, με τους Ελλαδίτες πολιτικούς να τις αρνούνται.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν μια δήλωση του 2013 όταν η βουλευτής του Γαλλικού κοινοβουλίου Valerie Boyer, απαντώντας σχετικά με την πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, και ότι μόνο η Κωσνταντινούπολη ανήκει στην Ευρώπη αλλά χωρίς τους... Τούρκους.

Πρόκειται για μια δήλωση-αποδοχή της Ελληνικότητος της Πόλεως, την οποία ποτέ οι Έλληνες πολιτικοί δεν αξιοποίησαν, αντιθέτως αν ρωτούνταν θα έλεγαν ότι οι απόψεις αυτές είναι εθνικιστικές και ρατσιστικές.

Αυτή την εποχή όπου η Τουρκία «αυτοκτονεί» γεωπολιτικά θα είναι καλύτερο να εκμεταλλευτούμε την ιστορία μας και τη συλλογικότητά μας περισσότερο, και να αρχίσουν οι πολιτικοί μας να κάνουν ξεκάθαρες δηλώσεις υπέρ του Ελληνισμού. Ας μην αφήνουμε αυτό το προνόμιο σε ξένους πολιτικούς, ας φροντίσουμε επιτέλους για το «σπίτι» μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια: