13 Ιουνίου, 2017

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΕΙΣ Η ΡΩΣΙΑ

 

Σε ενίσχυση των στρατιωτικών της βάσεων σε Τατζικιστάν και την Κιργιζία προχωρά η Ρωσία, με στόχο, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, να αποτραπεί η επέλαση των τρομοκρατών.

«Είμαστε ανήσυχοι για την αυξανόμενη παρουσία μαχητών της Daesh/ISIS στο Αφγανιστάν, των οποίων ο αριθμός ξεπερνά τα 3.500. Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης για την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του Αφγανιστάν και των γειτόνων του», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιγκου.

Το Τατζικιστάν είναι η 201η στρατιωτική βάση της Ρωσίας και αποτελεί ένα σημαντικό προστάτη της περιοχής με 7.500 στρατιώτες. Η Ρωσία σκοπεύει να προμηθεύσει τις βάσεις με σύγχρονα όπλα και όπως αποκάλυψε ο Σόιγκου, «οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο Τατζικιστάν και το Κιργιζιστάν είναι εγγυητές της περιφερειακής σταθερότητας.

Μαζί με τους συμμάχους μας ενισχύουμε την ικανότητά τους για μάχη, η οποία με τη σειρά τους εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πρωτευουσών  Dushanbe και Bishkek. «Εάν η συλλογική Δύση δεν μπορέσει να αφήσει πίσω τις διαφορές της και να αποτελέσει ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία, ίσως η συλλογική Ανατολή θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά αυτή».




Δεν υπάρχουν σχόλια: