24 Ιουνίου, 2017

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΠΟΦ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ

 

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην πιλότος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Βλάντιμιρ Πόποφ, αναφορικά με τις αυξανόμενες εναέριες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ  κατά μήκος των εθνικών συνόρων της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κατασκοπευτικών αεροσκαφών χωρών της Συμμαχίας. Ειδικότερα, μόνο σε μια βδομάδα τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν εντοπίσει 14 κατασκοπευτικά στα εθνικά σύνορα.

Ενώ, εφημερίδα που συνδέεται με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι τα αεροπλάνα των ΗΠΑ RC-135 και drones είχαν συμμετάσχει σε δέκα αποστολές αναγνώρισης, τέσσερις διεξήχθησαν από Νορβηγικά P-3 Orions και τρία από τα αεροπλάνα πληροφοριών της Gulfstream της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί βρετανικά και γαλλικά αεροπλάνα, όπως και πορτογαλικά και Ιαπωνικά, κοντά στα εξωτερικά σύνορα της Ρωσίας.  O Πόποφ, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του πρακτορείου Sputnik, εξήγησε γιατί η αυξημένη αναγνωριστική δραστηριότητα των ξένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών, δεν αποτελεί έκπληξη για τη Ρωσία αυτή τη χρονικά περίοδο.

«Η περίοδος της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι η πιο πολυάσχολη σε ό,τι αφορά ενάεριες δραστηριότητες των γειτονικών χωρών, οι οποίες διεξάγουν πολυάριθμες στρατιωτικές ασκήσεις. Οι στρατοί των χωρών, (σ.σ με τις ασκήσεις) βλέπουν τα αποτελέσματα της χειμερινής εκπαίδευσης τους.

Οι μαζικές πτήσεις αναγνώρισης αποτελούν μέρος αυτής της δραστηριότητας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως τα αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα στο πλαίσιο των ασκήσεων τακτικής-επιχειρησιακής τακτικής, τις οποίες το ΝΑΤΟ ασκεί σχεδόν συνεχώς στη Βαλτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: