16 Ιουνίου, 2017

ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Τα οφέλη της χθεσινής απόφασης του Eurogroup στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξήρε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαιρετίζοντας το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Είμαστε χαρούμενοι καθώς η συμφωνία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να καταστεί πιο ανταγωνιστική και να σταθεί στα πόδια της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, κάνοντας ειδική μνεία και στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στη συμφωνία για την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για «πλήρη συμμετοχή» του Ταμείου.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι στόχο αποτελεί η ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, χαιρετίζοντας παράλληλα, τις «βαθιές μεταρρυθμίσεις» που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκτίμησε ότι «θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», καθώς «η Ελλάδα συνεχίζει να έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της» «Οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν όλα τελειώσει» έσπευσε να προσθέσει.

Η απόφαση του Eurogroup για τη δόση θα βοηθήσει την Ελλάδα να καταστεί ανταγωνιστικότερη, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέφεν Ζάιμπερτ, μεταδίδει το Reuters.

Ειμαστε ικανοποιημένοι γιατί η συμφωνία μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της.Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το deal για την Ελλάδα σημαίνει πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Και θέμα έγκρισης της συμφωνίας;  
Αιφνιδίως στην γερμανική πολιτική τάξη προέκυψε ζήτημα έγκρισης της νέας συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σοιμπλε δήλωσε χθες, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής θα αποφανθεί αν είναι απαραίτητη μια έγκριση από την ολομέλεια.

Τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει πως η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, άρα δεν είναι απαραίτητη μια ευρύτερη συζήτηση στην Μπούντεσταγκ.

Σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής και μέλος της επιτροπής προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ Γιοχάνες Καρς ανέφερε «Δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό μόνη της η επιτροπή προϋπολογισμού. Η Μπούντεσταγκ πρέπει να το κάνει αυτό». 



Δεν υπάρχουν σχόλια: