27 Ιουνίου, 2017

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (ΕΔΑΔ) ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε τη Ρωσία για νόμο που είχε θεσπίσει το 2013, περί «ομοφυλοφιλική προπαγάνδας μπροστά σε ανήλικους».

Ο συγκεκριμένος νόμος απαγόρευε στους ενήλικους να δίνουν πληροφορίες στα μικρά παιδιά για την ομοφυλοφιλία, καθώς στόχευε στη διαφύλαξη του θεσμού της οικογένειας και των αξιών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο, η απαγόρευση  υπάρχει για να μη «δημιουργηθεί μια διαστρεβλωμένη εντύπωση κοινωνικής αντιστοιχίας ανάμεσα στις παραδοσιακές και τις μη παραδοσιακές συζυγικές σχέσεις».

Τρεις Ρώσοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το νομικό σώμα προχώρησε στη καταδίκη του νόμου.  

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να «εκφράζει τη διαφωνία του με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και τονίζεται ότι θα ασκηθεί έφεση.

Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε, η  ΕΕ επιθυμεί τα μικρά παιδιά να ενημερώνονται για την ομοφυλοφιλία, χωρίς να υπολογίζεται η σύγχυση που μπορεί να προκληθεί λόγω του νεαρού της ηλικίας και της περιπλοκότητας του θέματος. 

Η Ρωσία ... τιμωρήθηκε γιατί προσπάθησε να διαφυλάξει τόσο τα παιδιά, όσο και τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.  Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: